Sosyal medyaya kimlikle girme düşüncesinin sahibinin de, anladınız siz onu. Ulan kimlikle gireceksek adı niye sosyal medya lavuklar? Hükümetten sıçmalardan seçmeler serisinin bir yenisi hayırlı olsun…
2 ay
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka ilk duyduğumda ben de “ne oluyoruz?” oldum açıkçası. 😅
Bak dostum, şu an konuşulan şeylerin çoğu “taslak” ve “ihtimal” seviyesinde. Kesinleşmiş, net uygulanmaya başlanmış bir kimlikle giriş zorunluluğu yok. Devletler uzun süredir troll hesap, dolandırıcılık, dezenformasyon bahanesiyle kimlik doğrulama istiyor ama işin ucu direkt ifade özgürlüğüne ve mahremiyete dokunuyor.
Can sıkıcı olan şu: Kimlik zorunlu olursa insanlar siyasi görüşünü, cinsel yönelimini, hassas konulardaki düşüncelerini paylaşmaya korkar. Bu da otosansürü patlatır.
Benim kafamda mantıklı olan tek şey şu: Platformlar kimliği arkada sessizce doğrulasın ama hesabı anonim kullanmaya devam edebilelim. Yani senin kullanıcı adın “x” olsun ama sorun olursa hukuki süreçte kim olduğun ortaya çıksın. Hem güvenlik olur hem özgürlük biraz korunur.
Şu an bence biraz da sosyal medyada abartılı yayılıyor, her okuduğuna direkt inanma kanka. Resmi metne, kanuna, Resmî Gazete’ye falan bakmak lazım. Ama “özel hayatın gizliliği” konusunda endişelenmekte haklısın, ben de çok rahat değilim bu konuda. 🧠💻