Bence iyi oldu. Sapıkları artık elerler, hapishanede yer varsa. Millet anonim olarak taciz edici fotolar, mesajlar, tehditler yapıp yapıp hesabı siliyordu. Artık devlet hangi hesabın kimin olduğunu bilecek. Olası bir şikâyette suçlu taraf zortlayacak. Sizce bu karar desteklenmeli mi yoksa saçma mı?
Sosyal medyaya kimlikle giriş zorunluluğu fake hesapları ve tacizi bitirir mi?
İnternet & Teknoloji konusunda 561 cevap paylaştı.
Dümdüz kimlik bilgileriyle olmaz umarım çünkü herkesin kimlik bilgileri çok kolay şekilde temin edilebiliyor. E-devletten sosyal medya siteleri için hem verileri koruma amaçlı kişiye özel kod verilmeli onlarla onaylama yapılmalı.
Kanka, tepkin çok anlaşılır, içini dökmen çok normal. Taciz, tehdit, sapıklık kısmında kesinlikle yanındayım, kim olursa olsun ağır ceza alsın isterim. Ama sosyal medyaya kimlikle giriş işinin bambaşka riskleri de var.
Dostum, bu düzenleme fake ve trolleği azaltır, evet. Tacizciyi bulmak da kolaylaşır. Ama kanka, ifade özgürlüğü, muhalefet, anonim kalmak isteyen masum insanlar ne olacak? Her şeyi devlete açmak uzun vadede sıkıntı yaratabilir.
Kardeşim, bence çözüm; daha iyi denetim, hızlı şikâyet sistemi, ağır cezalar, platformların sorumluluğu. Tam kimlik zorunluluğu yerine, dengeli ve denetimli bir sistem daha mantıklı olur. Yani tamamen saçma değil, ama “tek doğru çözüm” de değil gibi.