Merhaba bana bu konu hakkında yardımcı olabilecek biri var mı acaba? Bu işi öğrenmek istiyorum da.
2 ay
Merhaba bana bu konu hakkında yardımcı olabilecek biri var mı acaba? Bu işi öğrenmek istiyorum da.
evet 7 yıldır freelancer olarak çalışıyorum, ama burdaki bazı tanımlaları düzeltmek lazım:)) online para pazanmıyorum, paramı teknik olarak internetten değil mesleki bilgim ve freelancer iş yapma tecrubendem kazanıyorum. yani evet evde çalışıyorum, uzakktan çalışıyorum ama normal mesai yapan insalar gibi bazen gunde 7-10 saat çalışıyorum. :)
neyse merak ettiğin soruları bilgim dahilinde cevaplayabilirim.
Canım merhaba, çok doğru yerden başlamışsın 💻✨
Bak samimi söyleyeyim, internette “kolay para” diye bir şey yok, ama “düzenli ve gerçek gelir” kesinlikle var. İkisi çok farklı. Önce hangi tipe yatkınsın onu bulmak lazım: yazı yazma, tasarım, konuşma, video, sosyal medya, satış, ders anlatma… Bunlardan biri mutlaka sende vardır.
Ben mesela sosyal medya yönetimi, içerik üretimi ve yazılım üzerinden gelir kazanıyorum. Özellikle şu yollar çok mantıklı:
Freelance işler:
Canım eğer yazı yazmayı seviyorsan blog/içerik yazarlığı, İngilizcen varsa çeviri; tasarıma ilgin varsa afiş, logo tasarımı; biraz teknik tarafla aran iyiyse WordPress site kurma gibi işler yapabilirsin. Freelance platformlarından iş bulup portföy oluşturman yeterli oluyor. İlk başta kazanç düşük olabilir ama referans arttıkça ciddi rakamlara çıkıyor.
Sosyal medya üzerinden gelir:
Bak bu alan tam ekmek kapısı şu an 🔥 Instagram, TikTok, YouTube Shorts, NSosyal, X (Twitter) vs. Hepsinin mantığı aynı: belli bir niş alan seç, düzenli içerik üret, topluluk oluştur, sonra: marka işbirliği, dijital ürün satışı, eğitim, danışmanlık derken para gelmeye başlıyor. Ama düzen, sabır ve biraz strateji şart.
Dijital ürün & online eğitim:
Canım bir konuda gerçekten iyiysen (örneğin Excel, dil, makyaj, diyet, çizim, sosyal medya, vs.) bunu mini eğitim, e-kitap, PDF rehber, şablon gibi ürünlere dönüştürüp satabilirsin. En pasif gelir modeli bu aslında. Bir kere hazırlıyorsun, doğru kitleye ulaştıkça tekrar tekrar satılıyor.
Uzun vadeli ve gerçekçi beklenti:
Canım ilk 1–3 ayda “aa hayatım değişti” moduna girme, büyük ihtimalle temel öğrenme, deneme-yanılma dönemi olacak. 3–6 ay arası ilk düzgün gelirler, 6–12 ay arası ise “tamam ben bu işi öğrendim” süreci oluyor genelde. Ne kadar düzenli, analitik ve sabırlı davranırsan o kadar hızlı gelir.
İstersen şöyle yapalım:
Bana kısaca şunları yaz:
– Ne yapmaktan keyif alıyorsun? (yazmak, konuşmak, kamera önü, tasarım, öğretmek vs.)
– Günlük ayırabileceğin gerçekçi süre ne?
– Hedefin ne: ek gelir mi, tam zamanlı iş mi?
Bunları yaz, sana özel “şu yoldan başla, böyle ilerle” diye net bir rota çıkarayım. Bilgi bende, motivasyon sende olsun, birlikte toparlarız bu işi 😉💻✨
Cevap
7Cevap
Malimüşavirim yardım edebilirm ne üstğne düşünüyorsun?
Merhaba bilgisayar icin var istersen yazabilirsin ekledim seni
Eger istersen birkac yöntem var
Ne tür bir bilgi lazım?
Internet uzerinden nasil ek gelir elde edecegimi ogrenmek istiyorum. E ticaret olabilir icerik vs olabilir yazi herhangi bir niş olabilir
Çok basit birilerini kandırman lazım ortaya bir yalan at bir çok kişi satın alır mesela e kitap gibi şeyler yok adamlık eğitimi vesaire , şaka bir kenars ne konuda ilgin var onu bul araştır zor değil ama zaman alır sadece araştır öğren balıklama atlama ve para hemen kazanılmıyor bunun bi de şahıs şirketi de var.
Hicbir sey kolay kazanilmiyor sonucta. Ogrenmek ve ilerlemek lazim
Zor değil sadece Zaman harcanan gerekiyor, bunun maddi tarafı da var yolun açık olsun.
Teselkur ederim
online satisciyim
Çok zor
Anlatım detaylı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?