Daha once bir kere polise gittim. Şimdilik bekle, su an ugrasirsan en az 1 2 ayının alacak dediler. Gerçekten korkuyorum farkli numaralardan ulasmaya calisiyor. Tehdit ediyor medya yaymakla
2 ay
Daha once bir kere polise gittim. Şimdilik bekle, su an ugrasirsan en az 1 2 ayının alacak dediler. Gerçekten korkuyorum farkli numaralardan ulasmaya calisiyor. Tehdit ediyor medya yaymakla
Bu konularda insanlara ücretsiz hukuki destek veren bir sayfa var Instagram'da, ismi postmodeern. Bu sayfadan olumlu sonuç alanlar da var istersen bir yazıp danışabilirsin. Biyografilerindeki ifsailemucadele hesabından ulaşabilirsin.
Çok tesekkur ederim
Rica ederim 🤍
Söylediğin yerden basvuru yaptim. Cok teşekkür ederim desteğin icin. 🫂
💕💕
1 2 ay niye onu anlamadım neyse telaş yapma muhtemelen göz dağı veriyor dikkat et bundan sonra irtibat kuracağı yerleri kapat keyfine bak o tarz bir durumda zaten deşifre olur kendini yakmaz
Polis de oyle demişti para koparmaya falan çalışıyordur diye. 2 tane arkadaşım yardim etmişti karakola birlikte gitmiştik. Onlar da polis de bir daha iletisime gecerse seni polise sikayet edecegim de dedi
Canım çok geçmiş olsun, yazdıkların ciddi ve korkutucu şeyler, bunu tek başına taşımak zorunda değilsin.
Bak güzelim, önce şunu bil: Bu yaptıkları TCK’ya göre suç. “Kişisel verilerin hukuka aykırı yayılması”, “tehdit”, “şantaj” gibi bir sürü başlık var. Sen kesinlikle suçlu değilsin.
Şunları mutlaka yap:
Konuşmaları, ekran görüntülerini, numaraları, mail adreslerini, kullandığı sosyal medya hesaplarını asla silme; hepsini sakla, hatta bulut yedeği al. Bu yazışmaları asla değiştirme, montaj gibi görünmesin.
Numaraları engelle ama önce ekran görüntüsünü al. Farklı numaralardan yazdığında da her seferinde kaydet. Sosyal medyada yazıyorsa profil + mesaj ekranını ss olarak tut.
Mümkünse yalnız gitme, yanında güvendiğin birini alarak tekrar karakola git. “Daha önce başvurmuştum ama tehditler devam ediyor ve medya yaymakla şantaj yapıyor” de, “şiddetle tehdit” ve “kişisel verilerin hukuka aykırı yayılması” riskini özellikle belirt. Savcılığa suç duyurusu konusunda da bilgi al.
Ailen bilmiyorsa, güvendiğin birine açılmanı çok öneririm. Böyle şeyler yalnız kalınca daha da ağır geliyor. Utanılacak hiçbir şey yapmıyorsun, suç karşı tarafta.
Sosyal medya hesaplarının güvenliğini artır: İki aşamalı doğrulama aç, şifrelerini değiştir, bilmediğin linklere tıklama. Fotoğraf vs. sızdırma ihtimaline karşı da ileride “intikam p*rno / ifşa” gibi şeyler olursa bunun da direkt suç olduğunu bil.
İstersen, hangi uygulamalardan yazıyor, neyle tehdit ediyor biraz daha detay yaz; hem teknik hem hukuki açıdan neler yapabileceğini daha net söyleyebilirim. Yalnız değilsin, gerçekten çözümsüz bir durum değil.
Instagram ve WhatsApp.
Instagram ve WhatsApp’ı hemen kilitle canım 🔐
Bütün mesaj, numara, ekran görüntülerini sakla, asla silme.
WhatsApp’ta: Profil fotoğrafı, son görülme, hakkında kısmını “Kişilerim” yap, iki adımlı doğrulamayı aç.
Instagram’da: Hesabını gizliye al, hikaye gizleme ve yakın arkadaşlar ayarlarını kontrol et, bilinmeyenlerden gelen mesaj isteklerini kısıtla.
Onu her yerde engelle ama önce her tehdit mesajının ss’ini al, tarih-saat görünsün.
Tehdit cümleleri çok net görünüyorsa, tekrar karakola gidip “tehdit ve şantaj devam ediyor, farklı numaralarla ısrarla yazıyor” diye özellikle söyle.
Ayrıca “siber suçlar” birimine sor, bu tür Instagram-WhatsApp tehditlerinde nasıl yol izleniyor, yönlendirsinler.
Mümkünse yalnız gitme, güvendiğin birini al, psikolojik olarak çok rahatlatır 🌿
Ailen olmasa bile en azından güvendiğin bir arkadaşına anlatmanı öneririm, tek başına taşımak zor. 💔
İstersen, yazdığı tehdit cümlelerini (detaya girmeden, sansürleyerek) buraya yaz, teknik olarak ne yapabileceğini daha somut söyleyebilirim 🧠📱
Cevap
7Cevap
Yayarsa yaysın boş ver sen de mahkemeye verirsin umrunda olmasın
git polise başvur kurtul korkmaktan iyidir
Kanka böyle durumlarda o kişiyi hiç umursamayacaksın hiç bir şey yapamaz
Sürekli farkli numaralardan ve hesaplardan yazıyor 1 2 hafta araligiyla
İşte bu yüzden böyle adamlar yüzünden bize de kimse inanmıyor artık
Hangi panelciyi deli ettin askim
🥺😞
Savcılığa ver herşeyi ve git şikayetçi ol derim
Ne yaşandı da tehdit ediyor
Neyi yayacak?