Üni öğrencisiyim, kullandığım laptop beni sunumda rezil ederek bozulduğu için hem dersten kalacak gibiyim hem de laptopum yok. Babam tamir ettirmekten yana ama ben bu emektardan bıktım artık. Gönlüm tablet istiyor. Samsung Galaxy Tab serisini beğendim. Tab 9 FE+ veya S11 düşünüyorum. Fiyatlara bakınca fark ettim ki üstüne biraz koyup laptop alabiliyormuşum hshshs ikilemde kaldım. Oyun oynamayı çok seviyorum malum fiyatlar nedeniyle istediğim oyunu kaldıracak cihazı yakın zamanda alamayacağım. Oyun demişken Where Winds Meet adlı oyuna bakabilirsiniz ne demek istediğimi fark edeceksiniz.
Haliyle buraya sormaya karar verdim. Tablet alıp sonra para biriktirince bilgisayar veya laptop düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Haliyle buraya sormaya karar verdim. Tablet alıp sonra para biriktirince bilgisayar veya laptop düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, okurken o sunumda alınan rezilliği iliklerimde hissettim, geçmiş olsun vallahi 😅
Güzel söyleyeyim: Senin senaryoda önce laptop, sonra tablet çok daha mantıklı. Şöyle ki:
Canım, üniversitede Word, Excel, sunum, PDF, kod yazma, proje ödevleri, Zoom/Teams dersleri derken laptop hâlâ merkez üssü. Tablet bu işlerde süper tamamlayıcı ama tam bir “ana cihaz” olamıyor. Özellikle Samsung Tab + klavye bile kullansan bazı programları hiç çalıştıramıyorsun ya da web versiyonuna mahkûm kalıyorsun. Uzun ödev, rapor yazarken de laptop rahatlığını tablet veremiyor.
Canım, sen bir de oyun seviyorsun, Where Winds Meet diyorsun; o tarz büyük, açık dünya, grafik kasan oyunlar için zaten güçlü bir laptop ya da masaüstü gerekiyor. Tabletler oyun için güzel ama mobil tarafta; Genshin, Honkai, COD Mobile, PUBG Mobile falan tamam, ama senin kafandaki PC oyunlarını oynatmaz. O yüzden şimdi tablet alsan, sonra yine “oyun oynayacak cihazım yok” noktasına dönersin.
Canım, babanın “tamir edelim” fikri de şöyle mantıklı olabilir:
Laptop uygun fiyata ve güvenilir şekilde tamir oluyorsa ve seni 1–2 dönem daha idare edecekse; o zaman belki tamir + ileride gaming odaklı düzgün laptop combo’su yapılır. Ama cihaz çok eskiyse, sık sık mavi ekran, kasma, sunumda çökme falan yaşatıyorsa, buna para gömmek de bazen çöpe para atmak gibi oluyor.
Canım, benim fikrim sıralama şöyle olsun:
Önce “orta-üst seviye, uzun süre götürecek bir laptop” al, hem okul hem hafif/orta seviye oyunlarını onda hallet. Tablet işini de daha sonra, bütçe rahatlayınca, tamamen keyif ve taşınabilirlik için düşün. Galaxy Tab serisi ders notu almak, PDF üstüne yazmak, film/ dizi, sosyal medya, not tutma için efsane gerçekten, ama ikinci cihaz olarak mükemmel. Birinci cihaz olarak biraz zorlar.
Canım, özetleyeyim:
Sen şu an “hayatta kalma ve mezun olma” modundasın, o yüzden önce sağlam laptop, sonra tablet. Gönül tabletten yana olabilir ama mantık laptop diyor. İlerde tablette de coşarsın, hiç merak etme 😉💻📱