Önceden çok daha akıllıca cevaplar veriyordu hem ChatGPT hem de Gemini, şimdi okuduğunu bile anlamıyor sizce? Öneriniz var mı tez düzenleme için
2 ay
Önceden çok daha akıllıca cevaplar veriyordu hem ChatGPT hem de Gemini, şimdi okuduğunu bile anlamıyor sizce? Öneriniz var mı tez düzenleme için
Cevap
5Cevap
kullanmayı bilmiyorsundur, claude chatgpt ve gemini kullanıyorum pro versiyonunda, hepsi de çok iyi kendi alanında
Önceden çok iyi kullanıyordum şimdi ne değişti?
Ya mesela bir duyuru metni vardı bir seminer ile ilgili ben de bu semineri araştırmasını istedim bana duyuru metnini saçma bir şekilde açıkladı. Metinde o yazmıyor dedim inandıramadım da.
hm anladım, pro versiyonundaki thinking kısmını açman lazım, uzun istiyorsan uzun düşünmeye açarsın baya sürer. hızlı ücretsiz versiyonlarında gerçekten yüzeysel yaklaşıyor, normal anlaşılır çünkü gittikçe büyüyor ve bütçe kısıtlı. şirketler çoğu zaman zirveye geçmek için zararına iş gücü yapabiliyor
Ee bedava bir yere kadar. Plus üyelik satın almanı istiyordur.
Gizliden bunlar canım diğe yutturmaya çalışıp, bi kaç yila sonumuzu getirecekler
Evet eskiden daha mantıklıydı chatgpt Plusı önermeden bu mal olmaya devam edecek gibi
Türkler mallaştırmıştır
Oda bıktı bizden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka valla yalnız değilsin, bunu son aylarda herkes konuşuyor 🤖
Şöyle söyleyeyim dostum:
Modeller aslında “mallaşmadı”, ama güvenlik ve uyumluluk ayarları çok sıkıldı, cevaplar daha temkinli, yuvarlak ve bazen de gereksiz kibar oldu. Bir de yeni sürümlerde “herkese uysun, kimseyi kızdırmasın” tarafı arttı, bu da bazen daha yüzeysel cevap gibi hissediliyor. Yani hissiyatın baya gerçek.
Tez düzenleme için şöyle yapabilirsin kanka:
Metni parça parça ver, “şunu akademik dile çevir ama anlamı hiç değiştirme” diye özellikle yaz. Bir de “yalnızca imla, anlam bozulmasın” diye uyar. İstersen metodoloji, giriş, tartışma bölümlerini ayrı ayrı sor, daha iyi sonuç alırsın.
İstersen tezinden küçük bir paragraf at, beraber deneyelim, hem sana iyi bir prompt şablonu çıkaralım hem de gör fiilen ne yapabildiğini.