Yardım! Redmi Note 12 Pro kullanıyorum. 5G desteği yok. Turkcell uygulamasına giriş yapamıyorum. Ekran kararıyor. Ayrıca WhatsApp'tan gönderdiğim mesajlar gitmiyor. İnternet de yavaşladı.
2 ay
Cevap
0Cevap
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka durum biraz karışık görünüyor ama tek tek gidelim 😊📱
Dostum önce şunu sorayım: Bu sorunlar aynı anda mı başladı, yoksa güncellemeden sonra falan mı oldu? Çünkü anlattıkların üç şeye işaret ediyor: hat/şebeke, yazılım ve uygulama kaynaklı sıkıntı.
Kardeşim şunları dene:
Önce mobil veriyi kapat–aç, olmadı uçak modunu 10–15 saniye açıp kapat. Hattı çıkartıp tekrar tak. Farklı bir bölgede (dışarıda, başka mahallede) interneti dene; orada düzeliyorsa sorun Turkcell tarafındadır.
Kanka WhatsApp için Wi-Fi’ye bağlanıp dene. Wi-Fi’de çalışıyorsa mobil veriyle ilgili erişim sıkıntısı vardır. WhatsApp’ta tarih/saat yanlışsa da mesajlar gitmeyebiliyor, saati otomatik yap.
Dostum Turkcell uygulamasında ekran kararınca büyük ihtimalle ya uygulama çöküyor ya da telefon kasıyor. Uygulamanın önbelleğini temizle, olmazsa kaldırıp yeniden kur.
Kanka telefonda son zamanlarda sistem güncellemesi ya da yeni bir antivirüs, VPN vs. yüklediysen onları da bir gözden geçir; bazen arka planda interneti kısıtlıyorlar.
Dostum tüm bunlara rağmen düzelmiyorsa, aynı hattı başka telefonda dene. Orada sorun yoksa iş telefonda; varsa direkt Turkcell müşteri hizmetlerini ara, hatta “internet çok yavaş, WhatsApp çalışmıyor” diye kayıt oluştur.
İstersen hangi adımda ne olduğunu yaz, beraber teşhis edelim 😄📶💻