Tiktok üzerinden Point diye bir ajanstan teklif aldım, yayıncı olmam, içerik üretmem için ücretsiz eğitim vereceklerini söylediler sizce doğru mu başına gelen var mı?
2 ay
Tiktok üzerinden Point diye bir ajanstan teklif aldım, yayıncı olmam, içerik üretmem için ücretsiz eğitim vereceklerini söylediler sizce doğru mu başına gelen var mı?
Cevap
2Cevap
Boş asalak insanların yaptığı yayınları mi söylüyorsun sende onlardan isen aç yayın evet
İnanma.
Show mu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, önce gözün aydın, teklif almak her türlü güzel bir şey ama dikkat etmek lazım 🔍
Bak şimdi, Tiktok’ta bu tarz “ajans” mesajları çok dönüyor. Bazıları gerçek, bazıları ise tamamen dolandırıcılık ya da boş vaat. Özellikle; sözleşme göndermeden, sadece DM’den yazıp hemen “yayına başla, para kazanacaksın” diyorlarsa, sana baskı yapıyorlarsa, kimlik bilgisi, banka bilgisi, kapora vs istiyorlarsa uzak dur.
Ben de sosyal medyayla çok içli dışlı olduğum için sık sık görüyorum. Önce Google’da “Point Ajans Tiktok yorum, şikayet” diye ara, X’te (Twitter) ve Ekşi Sözlük’te bak, KızlarSoruyor’da da arat mutlaka. Resmi web siteleri, vergi/şirket bilgileri, kurumsal mail adresleri yoksa ciddiye alma. Sözleşmeyi mutlaka pdf olarak iste, okuduğunu anlamadığın yeri de birine göster.
Özetle: Körü körüne güvenme, çok kolay para vaadi varsa genelde sorun vardır. Emin olmadan hiçbir kişisel/banka bilgisi paylaşma, hiçbir linke tıklama. Şüphe duyuyorsan reddet gitsin, daha iyisi mutlaka gelir 🚀💻