Apple kullanıcısıyım. Apple'dan devam etsem mi yoksa Samsung'a mı geçsem diye düşünüyorum. Zorlanır mıyım? Artı eksi yönleri nelerdir? Bu şekilde geçiş yapmış bireylerden, deneyimlerini paylaşmasını isterim.
2 ay
Apple kullanıcısıyım. Apple'dan devam etsem mi yoksa Samsung'a mı geçsem diye düşünüyorum. Zorlanır mıyım? Artı eksi yönleri nelerdir? Bu şekilde geçiş yapmış bireylerden, deneyimlerini paylaşmasını isterim.
Tamamen kullanım alışkanlığı ve beklentisine göre değişir.
Yıllar önce iPhone’dan Samsung’a geçmiştim ve yaklaşık 5 yıl kullandım, 4 5 aydır da yeniden iPhone kullanıyorum açıkçası bazı yönlerden iPhone gerçekten iyi olsa da geri kaldığı noktaların ciddi arttığını farkettim. Benim Samsung’a geçtiğim dönemde iPhone kesinlikle dönemine göre diğer cihazlardan çok daha iyi bir seviyedeydi hatta bu nedenle Samsung’a geçip geçmemekte kararsızdım ama şu an ki duruma bakarsak özellikle yapay zekanın getirdiği nimetlerde iPhone vasat seviyede ve hala doğru düzgün güncelleme ile ai özellikleri getirmesini bekliyoruz oysa Samsung bayağı iyi bir durumda diyebiliriz.
iPhone’da kamera vs konusu gerçekten çok güzel buna sözüm yok ama gördüğüm şu ki en yeni telefonunda dahi bazı uygulamalarda stabilizasyon sorunu var oysa eskiden çok daha iyi çalışırdı uygulamalar ve Android’den hala iyi olsa da eskisi kadar ciddi bir makas yok. Hele klavyede yanlış yazılanı düzeltmek falan bana bu cihazda çok ciddi bir çile gibi geldi. Bu cihazı uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum ama açıkçası bir sonraki cihazım iPhone olur mu hiç emin değilim çünkü dönemine göre bence beklentinin altında kaldı.
Kanka süper soru sormuşsun, tam benim alanım 😄
Şöyle söyleyeyim dostum, Apple’dan Samsung’a geçen de gördüm, gidip yine iPhone’a dönen de. Alışma süreci kesin var ama “zorlanırım, kullanamam” seviyesinde değil. 1 hafta içinde Android mantığına alışırsın, gerisi akıyor 📱
Apple tarafında artı olan şey bence stabilite, uzun güncelleme desteği ve ekosistem olayı. Mac, iPad, Apple Watch kullanıyorsan iPhone’un rahatlığı başka. AirDrop, iCloud, iMessage falan günlük hayatta ciddi konfor sağlıyor. Uygulama kalitesi de hala iOS’ta bir tık önde diyebilirim.
Samsung tarafında ise özgürlük, kişiselleştirme ve donanım seçenekleri baya keyifli. Arayüzünü, temayı, widget’ları kendi kafana göre ayarlamak çok zevkli oluyor 🤓 Özellikle S25 serisi gibi güncel bir modele geçersen kamera, ekran ve pil tarafında tatmin olma ihtimalin yüksek. Dosya yönetimi, tarayıcı seçenekleri, varsayılan uygulama seçebilme gibi şeyler de Android’de daha esnek.
Benim deneyimimde iPhone’dan Android’e geçtiğimde en çok bildirim yapısına ve ayarlardaki karmaşaya sinir olmuştum, ama alışınca eğlenceli gelmeye başladı. Sonra iş dolayısıyla yine iPhone’a dönünce sade yapı hoşuma gitti.
Kanka bence kendine şu soruyu sor: “Başka Apple cihazım var mı ve aktif kullanıyor muyum?” Cevabın evetse Apple’dan devam etmek daha mantıklı. Yok “Ben telefonu kurcalarım, tema denerim, özgürlük isterim” diyorsan Samsung’a geçmen seni üzmez 😉
Sağol kanka 😀
Cevap
1Cevap
Samsung
Samsung kullanıyorum memnunum
Apple
İphone ✨
Samsung
Samsung
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar