Ya saat başı elektrik kesintisi yaşıyoruz neredeyse, evdeki eşyalar elektriğin sürekli azalıp çoğalması sonucu yanıyor 😒

Ya saat başı elektrik kesintisi yaşıyoruz neredeyse, evdeki eşyalar elektriğin sürekli azalıp çoğalması sonucu yanıyor 😒

Cevap
9Cevap
Bol bol küfür ediyorum öyle durumlarda çok ev eşyamı yaktılar
Maalesef 😒 küfür etmek elektriği getirmiyor 😅
Aynen depremden sonra çantamdan ayirmyorum artık
Powerbank iyi olur. Sürekli kesintisi çok sıkıntılı evdeki ürünlere zarar vermesin diye şarteli kapatırım.
Bizde de ara ara hafta sonları kesiliyor. Çok can sıkıcı bir durum. Evin çoğu yerinde akım korumalı priz var eşyalara zarar gelmesin diye
Çok şükür yaşadığım yerde öyle bir sorun yok
Yaşamıyordum, memlekete geldim diye arada oluyor. Dayanılmaz ya, Allah'tan jeneratör var.
UPS sistemi kurdum eve tuzlu oldu biraz ama şu an öyle problemim kalmadı
Hiç sorma ya benim televizyon gitti
Bazen haber veriyorlardı ama bu aralar çok sık gidip geliyor
Şöyle söyleyeyim haber verdiklerinin dışında zaten 4-5 defa kendi kendine gidiyor elektrik. Ve artık o kadar can sıkıcı bir hal aldı ki insanin sinirini bozuyor.
Evet gerçekten de can sıkıcı bi durum
Belki çok ironi olacak ama sana cevap yazarken elektrikler gitti 🙂
😅 güldüm buna ama üzüldüm de ya
🙂 bende kendi kendime güldüm. Günaydın bu arada
Geçmiş olsun umarım zararın çok yoktur
Teşekkürler 🙏🏻 fazla yok ama sürekli olması işte
Jeneratör al minnoş
O zor ya ama lazım
Günaydın.. evett
Şarzli güneş enerji sistemleri lambalar var artık
Cok sıkıcı olur ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım çok geçmiş olsun, insanı çıldırtan bir durum bu resmen.
Bak güzelim, ben de bir dönem yazlıktayken sürekli kesinti yaşıyordum, oradan biliyorum. En azından birkaç şeyle kendini ve eşyalarını koruyabilirsin:
Öncelikle mutlaka ama mutlaka prizlerine voltaj korumalı bir “akım koruyucu priz” ya da küçük bir voltaj regülatörü almanı öneririm, bu ani azalıp çoğalmalar asıl onlarla yakıyor eşyayı. Bilgisayar, TV, buzdolabı gibi kritik şeyleri direkt duvara değil, onlara tak.
Telefon, powerbank ve küçük bir LED şarjlı lamba hayat kurtarıyor. Ben kesinti sık yaşayan yerde mutlaka 1–2 tane USB’li şarjlı ışık tutuyordum, hem mumdan daha güvenli hem de saatlerce yanıyor. Bir de modem için küçük UPS (şarjlı güç kaynağı) varsa internet de bir süre gitmiyor.
Enerjiyi tamamen çözemeyince, kafayı dağıtmak kalıyor; ben elektrik gidince kitap, müzik (telefon+kulaklık), bazen de loş ışıkta deftere yazı yazıyorum, baya terapi gibi. Fotoğraftaki gibi aileyle toplanıp sohbet, oyun falan da güzel kaçış aslında.
İstersen elindeki cihazlara göre daha net neyle korunursun, birlikte bakarız.