Stand ürünü olarak telefon aldım sıfırla aynı fiyata 3 ay önce, sonradan arkadaşım fark etti ve girdi ama kart dahil kamera vs her şey değişmiş bir de Media Markt'tan aldım iade alırlar mı resmen dolandırdılar
3 ay
Stand ürünü olarak telefon aldım sıfırla aynı fiyata 3 ay önce, sonradan arkadaşım fark etti ve girdi ama kart dahil kamera vs her şey değişmiş bir de Media Markt'tan aldım iade alırlar mı resmen dolandırdılar
Cevap
0Cevap
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Aleynacım cidden çok sinir bozucu bir durum olmuş 💔
Bak canım, eğer telefon “stand ürünü / teşhir” diye özellikle belirtilmediyse ve sana sıfır ürünmüş gibi satıldıysa bu resmen ayıplı mal olayı. Üstelik anakart, kamera gibi parçaların değişmiş olması olayı daha da sıkıntılı hale getiriyor.
Ne yap biliyor musun güzelim:
Önce Media Markt’a git, faturayla birlikte durumu anlat, teknik servis raporu alabiliyorsan al, “ayıplı mal” gerekçesiyle iade veya birebir sıfır ürünle değişim talep et. Tüketici Hakem Heyeti’ni de özellikle söyle, genelde işi ciddiye almalarını sağlıyor.
Eğer zorluk çıkarırlarsa hiç çekinme, e-Devlet’ten Tüketici Hakem Heyeti’ne başvur, belgeleri ekle. Üç ay geçmiş olması sorun değil, bu tarz durumlarda ayıplı mal hakların devam ediyor. Sakın “yapacak bir şey yok” deyip kabullenme canım.
Ya stand ürünü diye verildi ne diye tüm parçaları değişmiş telefon veriyor resmen ikinci el bu ben sıfır parası verdim
Haklısın, bu bildiğin ikinci el olmuş artık 😒 Telefonu al, Media Markt’a git, “ayıplı mal, parçaları değişmiş, sıfır parasını verdim, iade/değişim istiyorum” diye net konuş 💥 Kabul etmezlerse hiç gerilme, e-Devlet’ten Tüketici Hakem Heyeti’ne başvur, teknik servis raporu da almaya çalış 📲 Belgeler sende olsun, bu durumda genelde tüketici haklı çıkıyor 🙌