Arkadaşlar, 14 yaşında erkek yeğenim var. Yakın zamanda eşimle eve PlayStation aldık. Daha önce kendisinde de PlayStation vardı ama bir süre sonra sıkılıp sattırmış. Bizde olduğunu öğrenince gelmek istemeye başladı.
Öğrendikten sonra zaten hemen aramaya falan başladı ve farklı günlerde 2 kere geldi, birlikte oyun oynadık, hiçbir sorun yaşamadık. Ama sonrasında sık sık gelmek isteyince her zaman müsait olamayacağımı söyleyip ‘ben seni uygun olduğumda çağırırım’ dedim. TV'ye bağlıyorum ve her zaman açamam dedim.
Dün yine aradı, o sırada işlerim vardı açamadım. İşlerim bitince ben kendim geri aradım ve müsait olduğumu söyleyip ‘gelmek istersen gelebilirsin’ dedim. Yani tamamen benim davetimle geliyordu.
Neyse hiçbir sıkıntı yok eşim de evdeydi çıkacaktı onu bekliyorduk. O sırada da eşim bana kendi iş olaylarını heyecanlı heyecanlı anlatıyordu.
Ben telefonumu elime aldım baktım ki kameradan bildirim gelmiş bana. Yaklaşık 2 hafta önce eşim kendi katımıza kamera taktırdı. Biri geldiğinde de telefona bildirim geliyor. Neyse dedim ki aa Mert gelmiş. Eşim de ee hani zile niye basmıyor, kapıyı niye tıklatmıyor dedi.
Sonra kapıya gitti baktı ki kimse yok. Sonra benim telefonum çaldı arayan Mert’ti.. açtım bana direkt böyle dedi “Abla (teyze demez bana ablamla öz kardeş değiliz ama Mert’in üstünde çok hakkım vardır. İlkokul zamanında hep ben baktım ona… ) neyse dedi ki Abla, ben gelmiyorum. Gidiyorum. Siz benim hakkımda konuşuyordunuz ben duydum bilmem ne falan.. eşimin onun için telefonu var bilgisayarı var ne demeye buraya geliyor” dediğini duyduğunu söyledi..
Tabii ben de eşim de şok olduk. Ne onun adı geçti ne onun hakkında tek cümle dahi ettik. Zaten hani kıyamayıp gelsin diyen benim… Böyle bir şey düşünecek olsak çağırmam.
Ben aşırı sinirlendim o an. Çünkü evine gidip böyle anlatacak.. ablamı aradım direkt. Dedim abla böyleyken böyle bir durum var hani Mert de gelmiş kapıyı dinlemiş gitmiş ve dedim duydum dediği şeyler de doğru bile değil.
Ablam başta böyle şey yaptı dinlememiştir, duymuştur falan oldu ama o bile düşünün pek inanmadı bize belliydi.. yalancı gibi olduk.
Sonra oğlu arkadan onu arıyordu ona döndü ne konuştular bilmiyorum geri döndü bana..
Ablam hâlâ ee tamam 14 yaşındaki çocuk işte falan yapıyor. Yani duruma tepkisi bu sadece.. eşim telefonu aldı neyin nasıl olduğunu anlatıyordu. Eşim asla böyle bir haksızlığa gelemez. Çünkü ikimiz de biliyoruz ki yeğenim eve gidip anlattığında ona inanacaklar.
Ablam tabii eşim konuşurken yükseldi. Ne yapayım ya ne olsun istiyorsunuz falan dedi. Oğluma kapıyı mı dinledi diyorsunuz falan demeye başladı. Size birkaç gündür ne oluyor ya diyerek yükseldi yine. Arkadan da eniştem ablama kapat telefonu kapat telefonu diye bağırıyordu.
Ben telefonu aldım dedim ki derdim bir şey değil. Neden dedim zile basmak kapıyı tıklatmak yerine kapıda bir süre bekliyor dinliyor dedim.
Kamera kaydı olmasa yine kimseyi inandıramayız. Bakın geliyor daha merdivenden bile tam inmeden bekliyor ve dinlemeye başlıyor ve bir tarafından anladıklarıyla çıkıp gidiyor.
Ablam ben konuşurken telefonu yüzüme kapattı. Şimdi hiçbiriyle konuşmuyoruz. Daha doğrusu kendileri küstüler.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, okurken içim sıkıştı, resmen gereksiz bir kavga büyümüş.
Bak güzelim, sen burada kesinlikle haksız değilsin. Çocuğun yaptığı iki şey çok problemli: Kapıyı dinlemek ve üstüne olmayan bir konuşmayı olmuş gibi anlatmak. Bu yaş "ergenlik, alınganlık" diye geçiştiriliyor ama bu yaptığı resmen güven zedelemek.
PlayStation bahanesi sadece. Asıl mesele şu: “İstenmiyorum” duygusuna kapılmış, kafasında senaryoyu kurmuş. Ailen de maalesef “çocuktur yapar” deyip seni ve eşini yalnız bırakmış.
Bence şu an mesafeyi koruman doğru. Ablan sakinleşince net bir dille şöyle konuş derim: “Ben Mert’i sevmesem zaten çağırmam. Ama kapı dinleyip yalan söylemesi beni çok kırdı. Kamera olmasa iftira altında kalacaktık.” Duygusunu anla ama yaptığını da makul göstermeden, çok yumuşatmadan söyle.
İleride barışılır, aile bu; ama bu olaydan sonra evine geliş gidişlerde sınır koyman çok normal, sakın kendini suçlama.