Yeğenim kapıyı dinleyip hakkımızda yalan söyleyince ne yapmalı, ilişkiyi koparmalı mıyım?

Tam olarak başlıkta yazdığım şey yaşandı.
14 yaşında erkek yeğenim var. Adına Mert diyelim. Ben 1,5 yıllık evliyim. 26 yaşındayım. Ablamın da 2 çocuğu var bir erkek bir kız (4,5 yaşında)

Eşim yaklaşık 1 ay kadar önce Playstation aldı eve. TV'ye bağlar oynarız dedi.

1 hafta önce ablam bana geldiğinde öğrendi. Neyse o gün küçük yeğenim evlerine gidince söyleyince Mert de öğrenmiş oldu. Onun vardı ama satmıştı.
Neyse o gün de dahil her gün Playstation oynamak için beni arıyordu. Ben müsait olunca seni çağırırım desem de beni zaten darlıyordu. Ayrıca öğrendiği gün geldi ve başka bir gün de geldi oynadı gitti.

Geçtiğimiz cumartesi günü yine aradı böyle kem küm etti bir şey demedi sonra ben onu çağırdım hadi dedim gel hani oynamak istiyorsun belli falan diye.

Eşim de evdeydi dışarı çıkacaktı bana işiyle ilgili bir olayı anlatıyordu. Bir çocuğu övüyordu.. onun işini çözmüş falan.. eşim de helal olsun kaç yaşında çocuk ama böyle yaptı şöyle yaptı falan diyordu.

Neyse o sırada yeğenim geliyor bana da apartmandaki kameradan bildirim geldi. Ben de eşime dedim ki Mert gelmiş bildirim geldi dedim. Eşim kapıyı açtı baktı ki kimse yok.
Sonra telefonum çaldı benim.. arayan Mert'ti.. bana demez mi abla ben geldim işte eniştem benim hakkımda konuşuyordu. Onun telefonu var bilgisayarı var ne demeye geliyor falan demiş eşim.. öyle diyor yani.

Ben de tabii ki böyle şok içinde onu dinledim. Dedim ki Mert saçmalama gelir misin ne diyorsun biz senin hakkında konuşmuyorduk ne alaka dedim..

O bana yok abla ben duydum falan diye söylenmeye başladı biz telefonu kapattık.

Şimdi dedim ki hani bu çocuk eve gidip evde böyle diyecek. Ablamı aradım hemen olanı biteni anlattım bir yandan da aşırı sinir oldum duruma..

Neyse sonra ablamla da atıştık. Ablam biraz oğlunu korudu. Ne demeye getiriyorsunuz duymuştur çocuktur yanlış anlamıştır falan yaptı.

Ama biz eşimle kamera kaydını izledik. Duymaktan kulak misafiri olmaktan ziyade gelip bilinçli bir şekilde kapımızı dinlediğini gördük.

Eşim evet böyle yüksek bir ses tonuyla konuşuyordu apartmana sesimizin geliyor olması normal ama onunla alakalı bir konu bile konuşmuyorduk.

Ve biz bunu ispat edemedik. Edemediğimiz gibi bir de tepkiyle karşılaştık. Ablam eşime yükseldi. Sert konuştu. Hani diyor ki ben inanmazdım zaten Mert'e ama sonra diyor ki tamam bir daha evinize gelmez.
Ne yapayım çocuğu çok afedersiniz oldriyim mi falan dedi.

Bir bana mı Mert'in yaptığı şey çok saygısızca geldi anlamadım.
En son ablam telefonu yüzüme kapattı. O günden beri de konuşmuyoruz. Eşim kesinlikle aramıyorsun onları diyor bana..

Yeğenim kapıyı dinleyip hakkımızda yalan söyleyince ne yapmalı, ilişkiyi koparmalı mıyım?