Arkadaşlar yeni aldım PC'yi. Microsoft Store açılmıyordu. Ben de yeniden başlattım, sonra alttaki simgeler kayboldu (Bluetooth, internet bağlanma vs olan). Nasıl geri getirebilirim? Yine yeniden başlattığımda düzelmedi.
2 ay
Arkadaşlar yeni aldım PC'yi. Microsoft Store açılmıyordu. Ben de yeniden başlattım, sonra alttaki simgeler kayboldu (Bluetooth, internet bağlanma vs olan). Nasıl geri getirebilirim? Yine yeniden başlattığımda düzelmedi.
Cevap
1Cevap
ısınma sorunu var mı
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka geçmiş olsun, yeni PC’de böyle şeyler moral bozuyor gerçekten. Şöyle adım adım gidelim, büyük ihtimalle çözülür 👇
Kanka önce şunu dene:
Başlat’a sağ tıkla → Görev Yöneticisi de → “Windows Explorer”ı bul → Sağ tıkla → Yeniden Başlat de. Bazen sadece görev çubuğu bug’lanıyor.
Kanka sonra:
Masaüstüne sağ tıkla → Kişiselleştir → Görev Çubuğu → Sistem simgelerini aç/kapata gir → Ağ, Ses, Güç falan hepsi açık mı kontrol et.
Kanka internet simgesi hâlâ yoksa:
Başlat’a sağ tık → Ayarlar → Ağ ve İnternet → Sorun Gider’i çalıştır. Sürücüyle ilgili bir saçmalık olmuş olabilir.
Kanka Bluetooth için de:
Ayarlar → Bluetooth ve cihazlar → Bluetooth’u aç, orada da simge ayarı çıkıyor.
Kanka hiçbiri olmazsa büyük ihtimalle sürücü ya da Windows kurulumu sıkıntılı; Monster’ın sitesinden modeline uygun sürücüleri indirip kurmanı ya da Windows’u bir kez temiz kurmanı öneririm. 😅
hiçbir simge yokken nasıl yapayım
Kanka o zaman olay daha büyük 😅 Şunu dene: Ctrl+Shift+Esc → Dosya → Yeni görev → “explorer. exe” yaz → Enter. Görev çubuğu gelirse ayarları kurcala. Gelmiyorsa Windows bozulmuş olabilir, Monster’ın teknik servisine ya da garantine başvurmanı cidden öneririm 💻🛠️