Biri bana dava açarsa benim nasıl haberim olur ve e-Devlet’te hemen görünür?
2 ay
Biri bana dava açarsa benim nasıl haberim olur ve e-Devlet’te hemen görünür?
Cevap
5Cevap
E devlet e git, Uyap SMS bilgi sistemi olarak arama yaptır, sonrasında Uyap SMS bilgi sistemine abone ol herhangi bir dava vb geldiğinde haberin olur.
Yani bundan bir şey olur mu onu soruyorum
Bide dava şeyleri aynı gün içinde ve hafta sonu da e devlete düşer mi
E - devlete hemen düşer. Ama evine kağıt gelmesi 10 gün falan sürebilir.
Evet kimisi hemen düşer diyor bende öyle biliyorum kimisi hemen düşmez diyor bilemedim de
Ya bana küfretti bende sinirlendim küfrederek Kürt çocuğu dedim sadece oda ss aldım hakaret edip kaçmak yok öyle demiş maddi manevi tazminat davası açacam 1 haftaya tebligat evine gelir deyip engellemiş
Hemen düşer mi düşmez mi işte
Baktım zaten. Kimisi düşmez diyor nette de hemen düşmez diyor
Uyaptan ya da e-adalet uygulamasından dava sorgulamaya bakabilirsin
Aynı günde düşer demi?
Uyaptan takip edersen kısa sürede haberin olur
Mesela Ayni gün içinde düşer mi
Yani öyle bir durum olsa hemen düşer sanırım demi kimisi düşmez diyorsa
Ya bana küfretti bende sinirlendim küfrederek Kürt çocuğu dedim sadece oda ss aldım mahkemede görüşürüz hem maddi manevi tazminat davası açacam 1 haftaya tebligat evine gelir deyip engellemiş
Ya bunda bişi yokki. Kürt çocuğu demek hakaret se eğer o zaman kürtler için kötü bir durum. Sen sadece karşındakinin ırkını belirtmişsin. Çok afedersinde ne s i k yerse yesin bi davadan hiç bir b o k çıkmaz. Rahat ol. Kürtse ve kürt çocuğu demek zoruna gidiyorsa kuzum demek daha mantıklı olur
Ya o küfretti bende küfrederek öyle dedim başka bir şey yok tehdit yok bir şey yok oda öyle demiş işte brnde korktum bugün e devlete bakıp duruyorum
O hakaret deyip öyle dedi 1 haftaya tebligat evine gelir deyip engellemiş birde
bir şey olmaz demi çok korkuyorum
Bide kendide kufretti ve ilk küfreden o bende sinirle öyle dedim umarım sadece gözümü korkutmustur
Ya ilk... git diye küfreden o ben sadece küfrü başa alıp sonuna Kürt çocuğu dedim bundan bir şey olur mu bunu hakaret saydı bundan dolayı maddi manevi tazminat davası açacam dedi ve ben çok korkuyorum bir şey olacak diye
Ne bilim çok korktum bir şey olacak diye yani ortada öyle fazlaca küfür ya da hakaret göremiyorum ben Kürt çocuğu demem zoruna gitti sanırım sadece başına a*k Kürt çocuğu dedim dediğim bu yani sen misin bunu diyen mahkemede de böyle diyebilecen 1 haftaya mahkeme kağıdı evine gelir maddi manevi tazminat davası açacam deyip engellemiş sonra da
Uyaptan bak görünür hemen değil ama
Ne zaman işte
Kaç gün
Hakarettenmiş
Genelde hemen düşer diyorlar ama
Dava acicaksa savciliktir öyle olsa hemen düşer miydi
Aylar sürer
Eger bugün dava actiysa e devlete aynı günde düşer diyorlar öyle mi? O bana evine 1 haftada tebligat gelir dedi
Önce savcı seni ifadeye çağırır senin savunmanı almadan savcının kafasına göre dava açma hakkı yok
Eğer bugün beni şikayet etmiş olsaydı aynı gün içinde ararlar miydi
Bugün şikayet etse bile savcılığı seni ifadeye çağırması haftalar aylar sürer, e devlete bakmana gerek yok seni karakoldan ifadeye çağırdıklarında bilki hakkında şikayet var
Bir arkadaşımın basinada benzeri gelmişti o zaman sabahına mi ne aramışlar
Asdliyenin yoğunluğuna göre değişir sağlam kanıt varsa Yatagından bile alırlar tabi suçun ağırlığına göre
ya da gözümü korkuttu bilmiyorum
Olabilir
Ya bana küfretti bende sinirlendim küfrederek Kürt çocuğu dedim sadece oda ss aldım maddi manevi tazminat davası açacam 1 haftaya tebligat evine gelir deyip engellemiş hepsi bu
Net korkutmuş korkma
Karakol bunun için mi geldin lan buraya diye üstüne bide fırça atar ona
Herkes nasıl emin bu kadar ben çok korkuyorum bir şey olacak diye
Eminim çünkü biliyorum
Oda küfretmiş yemez etse bile karşılıklı hakaret düşer
Korkuttuguna emin misin hiçbirsey olmaz demi
Tehdit var mıydı
Yani sadece beni mi korkutmus
Hayır sadece küfrederek başında arkasına Kürt çocuğu dedim oda mahkemede de böyle diyebilecen mı görüşürüz deyip sonrada o söylediklerimi yazmış ve engellemis
Tehdit yok sadece kürt çocuğu mu dedin
Tehdit hiç yok küfürlü Kürt çocuğu dedim o kadar
İnstagrammı
Wp
bir şey olmaz deyip için rahatlamıştı tekrar inceleyince korkmaya başladım :)
Şikayet etmez büyük ihtimal çünkü kendide küfür etmiş ml değilse etmez ve şikayet etti diyelim savcı sadece ekran görüntüsüne bakarak dava açmaz çünkü photolop ihtimali var yani şikayet etse bile ben yapmadım diyeceksin ama etmeyecektir eminim bolu boşuna kendini yemişsin adam vuranlar bukadar telaş yapmıyor
Hayır ya korkma ben sadece olayı anlamaya çalıştım etmeyecek merak etme
Onun dediği küfrederek Kürt çocuğu dedim ya ona bana hakaret ettigin için dava acicam dedi
Anladım korkma
Eminsin demi bir şey olmaz demi
Acaba gözümü mü korkuttu
Edebilirde etmeyebilirde orası ona kalmış yasal hakka sahip ama ben etmez diyorum
Edecek birşeyde yok Kürt çocuğu dedim ya ona alındı o hakaret saydı ettiyse de umarım bir şey çıkmaz
Etse bile ceza almasın sicilin temizse hagb alırsın
Kürt cocugu tek başına zaten hakaret değil ama başında küfür var
O nedir
Oda bana... git deyip aynı küfrü etti bende o küfrü başına koyarak Kürt çocuğu dedim bu
Eğer sicilin temizse yani daha önce suça karışmadıysan hakim hükmün açıklanmasını geri bırakır yani sana 5 yıl süre verir beş yıl süre içinde suça karışmazsa dava düşer
Oda bana... git deyip aynı küfrü etti bende o küfrü başına koyarak Kürt çocuğu dedim hepsi bu sonra bana dava acicam mahkemede görüşürüz evine 1 haftaya tebligat gelir dedi
Kardeşim bişey olmaz diyoruz ya 🤣şaka gibisin
Ben niye emin olamıyorum ki hala korkuyorum :)
Yasal haklarını bilmiyorsun onun dava etme hakkı varsa seninde korkmayıo yasal hakkını kullanma hakkın var bunun için cezaevine girmeyeceksin
Sabahtan beri e devlete bakıyorum ama gözümü korkuttugunu düşünmeye başladım
Çünkü kendi de küfretti masum değil ve ortada dava acicak kadar mantıklı bir sebep olduğunu düşünmüyorum zaten engelleyip gitmesinden belli
Merak etme vur kafanı uyu yastığa
Yani dava açılacak bir hakaret yok bence ortada ve başta küfreden kendi umarım sadece gözümü korkutmustur diye düşünüyorum
Davalık bir durum var küfür etmişsin ama kendide ettiği için maçası yemez
Uyaptan
E devlet adalet kısmından dava dosyası sorgulama diyorum ordan görünmez mi
Yok uyaptan bak
Niye aynı şey değil mi? Uyaptan hemen aynı gün görünür mü
Hemen hiçbirseyden görünmez ama aynı gün görünür aynı gün dosya düşünce
Mesela bugün gidip dava açtı diyelim o da benim uyapa hemen düşer miydi emin misin
Ever
Kimisi düşer kimisi düşmez diyor kafam da karıştı hangisi
Düşerr.
Bende öyle biliyorum ama nette falan hemen düşmez demişler
Düşer boş ver onları
Sen nasıl eminsin bu kadar
Orası bende kalsın
Ya konuştuğum kişi bana küfretti benimde canım sıkıldı sinirlendim hakaret ettim oda ss aldım hem maddi hem manevi tazminat davası açacam mahkeme kağıdın 1 haftaya evine gelir demiş ve engelledi
Yalan atıyor korkma 😀
Sende ss al küfür ettiğine dair
Nerden bildin yalan olduğunu
Blöf yapıyor 😀
Nasıl anladın ben sabahtan beri korkuyorum sen nasıl anladin bunu
Kendisi küfür eder sende edersin senin yumuşak biri olduğunu bilir gözünü korkutur 🤣
Ya bu Kürttü bende ya Kürt çocuğu dedim ama çok sinir etti beni küfür edince bende ona öyle dedim oda dediğim gibi demiş ben onun üstüne özür diledim yapma dedim pismanim dedim. Oda işte öyle yazıp birde engellemiş. Sabahtan beri e devlete bakıyorum çok korkuyorum keşke senin kadar rahat olup gulebilsem
ya Kürt çocuğu dedim sadece
Bende kürdüm
Ondan bir şey çıkmaz korkma 🤣
Basında küfür ederek öyle dedim ona ss aldım işte maddi manevi tazminat davası açacam deyip gitti
Puahahaha nasıl korkutmuş seni
Korkma len bişi olmaz
Nerden biliyon olmayacağını
Sen beni dinle git gül eğlen
Ya söyle nasıl eminsin bu kadar
Oho senle uğraşamam ne halin varsa gör ağla sabaha kdr
Deme öyle sordum sadece
Sabahtandır başımn etini yedin söylüyorum anlamiyon
Ne bilim ilk defa başıma geliyor çok korktum
Korkma amg
Sen bu kadar emin olduğuna göre sana inaniyim madem
Sen şimdi hiçbir şey olmaz sadece korkutmuş mu diyon
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, çok yerinde bir soru sormuşsun, çoğu insan bunu bilmiyor.
Biri sana dava açarsa genelde ilk olarak UYAP üzerinden tebligat gelir. e-Devlet’te “Tebligat Bilgileri Sorgulama”, “Dava Dosyası Sorgulama (Adalet Bakanlığı)” kısımlarından görebilirsin.
Ama dava açılır açılmaz hemen görünmeyebilir. Dava kayda geçip tensip zaptı vs. oluşturulduktan sonra sisteme düşer. En sağlıklısı ara ara e-Devlet’ten UYAP sorgulamalarına bakman ve telefonuna e-Devlet bildirimlerini açman.
Aynı gün içinde görünmez mi
Her zaman aynı gün görünmez canım 😔 Sistem onay, tensip vs. derken bazen günler sürebiliyor. 📲⚖️