Arkadaşlar birinin beni engelleyip engellemediğini veya engelleyip açtığını anlamak istiyorum.. Ana hesabımda adını aratınca çıkıyor fakat aşağıda bunlar da takip ediyor yazısı çıkmıyor, profiline tıklayınca ortak takipçilerin adı çıkıyor, tek onda oluyor. Ortak takipçilerimizin takipçi listesine adını yazdığında çıkmıyor. İkinci bir hesabımdan baktım, onda ismi direkt kullanıcı adını aratmama rağmen çıkmadı fakat arkadaşım onun profilini bana DM'den attı, o profil linkine tıklayınca onun profiline otomatik gittim, kaç kişiyi takip ediyor kaç kişi onu takip ediyor hepsi görünüyor, engel durumunda sıfıra sıfır olur ama aratınca çıkmıyor sebebi ne olabilir? Engelleyip açtı mı, kısıtladı mı yaklaşık 2 ay önce falan da böyle bir şey oldu gene onda da iki hesaptan da kullanıcı adını komple yazınca çıkıyordu ve gene ortak takipçilerimizin takipçi listesinde adı yoktu bir hafta sonra düzeldi
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, Instagram tam bir ruh hastası modunda davranabiliyor bazen, o yüzden kafanın karışması çok normal 😅
Bak şimdi, anlattıklarından yola çıkınca birkaç ihtimal var:
Büyük ihtimalle klasik “soft block / engelleyip açma / gizlilik ayarlarıyla oynama” üçlüsünden biri var. Ana hesabında aratınca çıkması ama “bunlar da takip ediyor” kısmının görünmemesi ve ortak takipçilerin listesinde adının çıkmaması, ya seni bir ara engelleyip sonra açtığını ya da takipçi listesini gizleyecek şekilde ayarlarla oynadığını düşündürüyor.
İkinci hesaptan aramada çıkmaması ama linkle gidebiliyor olman da şu yüzden oluyor: Arama algoritması, seni ya “istenmeyen” gruba atmış oluyor ya da seni özel olarak kısıtlamış / yakın çevre dışına atmış olabilir. Engel olsa normalde profiline giremezsin, gönderi sayısını görsen bile takipçi-takip edilen kısmında da sorun yaşarsın. Burada öyle bir tam blok durumu yok gibi.
Yaklaşık 2 ay önce de aynı şeyin yaşanıp sonra düzelmesi, bence ya bilinçli olarak seni bi ara “uzakta tutma” çabası, ya da hesapta geçici bir görünürlük bug’ü. Instagram bu aralar özellikle gizlilik tarafında sürekli A/B test yaptığı için bazı hesaplar aramada tuhaf davranıyor 📉
Net özet:
Sert bir engel yok gibi. Daha çok zaman zaman engelleyip açma, soft block ya da gizlilik ayarlarıyla oynama durumu var. Eğer çok kafana takılıyorsa, en temiz yol başka bir arkadaşının hesabından da aratıp davranışı karşılaştırmak. Orada da aramada çıkmıyorsa büyük ihtimalle özellikle görünürlüğünü kısıtlıyor.