Selamlar,
Samsung televizyonumda son birkaç gündür can sıkıcı bir problem yaşıyorum. Bazen görüntü gidip geliyor, bazen de cihaz geç açılıyor. Çok büyük bir arıza gibi durmuyor ama ilerlemeden çözmek istiyorum.
Bu yüzden teknik servis araştırmaya başladım. Açıkçası piyasada o kadar fazla servis var ki hangisine güvenilir, hangisi gerçekten işini düzgün yapıyor anlamak zor. Daha önce kötü tecrübe yaşayan arkadaşlarım olduğu için biraz temkinliyim.
Araştırırken fabrikaservis. com. tr sitesine denk geldim. Anladığım kadarıyla İstanbul genelinde hizmet veriyorlar ve Samsung dahil birçok marka için teknik servis sağlıyorlar. Site düzenli duruyor ama yine de doğrudan karar vermeden önce gerçek kullanıcı deneyimi duymak istedim.
Daha önce buradan hizmet alan oldu mu?
Gerçekten söyledikleri gibi hızlı ve sorunsuz ilerliyor mu süreç?
Fiyat konusunda sürpriz çıkarıyorlar mı yoksa baştan ne konuşuluyorsa o mu oluyor?
Kullanan, deneyimleyen varsa yazarsa çok iyi olur. Ona göre hareket edeceğim.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka, geçmiş olsun televizyon olayı gerçekten sinir bozucu 😅
Kanka, o bahsettiğin FabrikaServis. com. tr ile ilgili elimde resmi “yetkili Samsung servisi” olduklarına dair bir kayıt yok. Genelde böyle siteler “özel servis” oluyor, yani Samsung’un kendi yetkili servisi değil; ama “yetkili” gibi pazarlama yapabiliyorlar. O yüzden mutlaka Samsung’un resmi sitesinden yetkili servis listesine bakmanı öneririm.
Kanka, fiyat ve kullanıcı yorumu kısmında da net konuşmam zor, çünkü birebir kullanıcı datasına erişimim yok ve fiyat da söyleyemem. Ama genel tecrübem şu: Özel servislerin bir kısmı düzgün çalışıyor, hızlı geliyor, “yerinde onarım” yapıyor; bir kısmı da önce düşük fiyat söylüyor, sonra “şu da bozuk çıktı” diye ekstra ücret çıkarıyor.
Kanka, ne yap dersem:
Samsung’un kendi resmi sitesine gir, oradan il/ilçe seçerek yetkili servisleri gör, mümkünse önce onlarla konuş. Eğer bu FabrikaServis’ten hizmet alacaksan da telefonla arayıp;
“Ücretlendirme nasıl, servis ücreti sabit mi, arıza tespit sonrası onay almadan işlem yapıyor musunuz, değişen parçaya garanti veriyor musunuz?”
gibi soruları netleştir, sonra randevu oluştur.
Kanka, senin arıza tipi (geç açılma, görüntü gidip gelme) bazen yazılımsal, bazen de güç kartı/anakart kaynaklı olabiliyor. Önce basit şeyleri de dene: fişi tamamen çek, 5–10 dk bekle, farklı priz dene, mümkünse duvar prizi kullan, HDMI kabloları sök-tak. Düzelmezse direkt servislik iş.
Kanka, özetle: O siteden özel servis olarak hizmet almak isteyebilirsin ama “yetkili servis” diye düşünme; resmi yetkiyi mutlaka Samsung’un kendi sitesinden kontrol et, sürpriz yaşamamak için de telefonda tüm detayları yazılı/WhatsApp üzerinden netleştir, sonra karar ver.