Samsung marka televizyonumuzdan bugün akşam saatlerinde birden arka kısmından duman çıkmaya başladı o sırada görüntüde de kararma olmaya başlamıştı. Bizde hemen fişini çektik ve sonrasında odada tvden gelen koku olduğunu fark ettik. Servisi aradığımızda voltaj fazlalığından olmuş olabileceğini ve bir kaç saat sonra fişini tekrar takıp kontrol etmemizi söylediler. Fakat biz fişi takmaktan korkuyoruz bir patlama olabilir diye. Sizce ne yapmalıyız ya da bu durum neyden kaynaklı olabilir?
( bu arada televizyon yeni bir televizyon değil yaklaşık 10 yıllık )
( bu arada televizyon yeni bir televizyon değil yaklaşık 10 yıllık )
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
patlama en fazla Kondansatör üzerinde olur oda kendini koruma amaçlı patlar ve şartelleri attırır korkmana gerek yok ama duman çıktıysa power boardı gitmiştir.
Besleme kartındaki blok kapasitörlerden biri şişip patladı sanırım. O kokuyu iyi bilirim ölü fare gibi kokar. 😄
koku aslında tam olarak böyle yanmis gibi bir kokuydu peki bu durumda ne yapabiliriz su an
Elektronikçiye götürün. Besleme kartı arızası. Hangi kompanentlerin yandığını tespit edip gerekli tamiratı yapılır.
servis cagirmamiza gerek yok sanirim o zaman
Gerek yok tabiki. Televizyonun arkasında etiket olacak. O etiketteki model numarasını yazarmısın?
UE32EH5000W bu sanirim
model code da da UE32EH5000WXTK yaziyo
Fotoğraftaki kart senin televizyonun besleme kartı ve işaretlediğim yerdeki blok kapasitörler şişip patlamıştır. Yerine yenileri takılarak televizyon çalıştırılır.
anladim cok tesekkur ederim cok rahatsız ettim fakat acaba bu durum neyden kaynakli gerceklesmis olabilir
Anlık voltaj yükselmesinden ve 10 yıllık televizyonmuş bu kapasitörlerin belirli çalışma ömürleri var ve bundan dolayı yapar.
Yorumlarda birisi akım korumalı priz kullan demiş ama akım korumanın ne olduğunu bilmiyor sanırım.
Akım koruma özelliği bu televizyonlar üretilirken fabrikasyon verilen bir özellik zaten.
anladim gercekten cok yardimci oldunuz cok tesekkur ederim.
bendede aynısı olmustu icinde trafo yanmıstı tamire götür fişe takma
Selam. Garantiye yolla
Takmayın yanınızda usta olmadan
evet bizde korkuyoruz
Yanmış devre
Voltaj dengesizliği yüksek den
Tv de akım koruma piriz olmalı
yani elektrikten mi olmus cunku biz servise koku çıktığını soyledikten sonra baska şeyden de olmus olabilir demislerdi
akim korumali priz olup olmadigini nasil anlayacagiz ve simdi ne yapmamiz gerekiyor servis mi cagiracagiz cagirsam yapilir mi yoksa TV gitmis mi eski de oldugundan
Çöpe at
bunu yazmak için çok düşündünmü