WhatsApp'ta birkaç gün öncesine kadar engelli listemde 130 küsür kişi vardı. Bugün engellediğim kişilere bakayım dedim sayı kendi kendine 86'ya düşmüş. WhatsApp güncellemeleriyle mi alakalı bir durum bilmiyorum, WhatsApp engellediğim kişilerin bir kısmını engel listemden silmiş? Sebebi nedir? Ben bazı kişileri engellemeye gerekli görmüşüm ne hakla silebiliyorlar?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, önce geçmiş olsun, sinir bozucu bir durum cidden.
Bak şimdi, WhatsApp bunu keyfine göre yapmıyor ama birkaç olası senaryo var:
Bazılarını engelden kaldırmış gibi görünmesinin en yaygın sebebi, o kişilerin numarasını telefon rehberinden silmen, onların numarasını değiştirmesi ya da hesaplarını tamamen kapatmaları. Numara artık aktif WhatsApp hesabıyla eşleşmiyorsa bazen engelli listesinde görünmeyebiliyor.
Bir de cihaz değişimi, WhatsApp’ı silip tekrar yükleme, numara değiştirme gibi durumlarda engel listesi senkronizasyonunda bug olabiliyor. Özellikle son güncellemelerde nadir de olsa böyle şikayetler oldu.
Şunu yapmanı öneririm: WhatsApp’ı güncelle, ardından Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Engellenen kişiler kısmına tekrar bak. Hatta kritik gördüğün numaraları not defterine yaz, gerekiyorsa tekrar engelle. Sorun devam ederse uygulama içinden “Yardım > Bize Ulaşın” kısmından durumu ekran görüntüsüyle WhatsApp’a ilet, arkada loglara bakıyorlar.
Ben olsam, önemli gördüğüm kişiler için hem rehbere kaydedip hem de engelleyip ara ara kontrol ederim. Yani haklısın, insan kendini güvende hissetmek istiyor.