Telefon numarasını yeni tanıştığın Instagram'daki kıza vermek risk oluşturur mu?
2 ay
Telefon numarasını yeni tanıştığın Instagram'daki kıza vermek risk oluşturur mu?
Cevap
2Cevap
Çok acele verilirse riskli bence… biraz tanıyıp güven oluşunca vermek daha sağlıklı.
Ben vermedim kıza beni engelledi sonra arkadaşım vasıtasıyla verdim en fazla napabilirki gitsin kızlar tuvaletine no mu yazsın en fazla oda bir şey olmaz dedim sonra sjsjs
En fazla tuvalet arkasına numaranı yazar başka ne olabilir ki 😅
En fazla onu yapar diye düşündüm krsl
La bişey olmaz 🤣 benim numaramı ezkort sayfasında paylaştılar birde ticari şirket hattı numaram bende siteyi mahkemeye verdim tazminatı çatır çutur yedim 🤣 noldu 3 gün susmadı telefon o yani
Güveniyorsan ver
Yeni tanıştım pek güvenmiyorum ama verdim sanki ne yapacak banka kartımi sanki ya ne olucak sanki hiçbirsey olmaz diye düşündüm
Garip işte aşırı şüphelendim sonra buluştuk sonra istemkycem diyip yine istedi yine istedi ben de vermedim engelledi sonra yakın arkadaşımdsn numaramı gönderdim
Ne alaka dayı erkeksin lan sen
Kardeşim tanımadığın kız gel görüntülü sohbet edelim diyor whatsapa ınstagramdan
Ne güzel görüntülü sexting yapcaksiniz iste
Sen bilmiyorsun öyle senin fotolarini alıp sana tuzak kurarlar akıllı ol sen daha gençsin abicim kaç tane adam öyle karakolluk oldu hey yavrumu hey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka, çok normal bir endişe bu, hiç garip değilsin valla.
Dostum, numara vermek her zaman biraz risk taşır ama “kim olduğu belli, normal profil, gerçek hesap, ortak arkadaşlar vs.” ise risk azalır.
Kardeşim, en büyük riskler genelde rahatsız edilmek, numaranın başkasına verilmesi, WhatsApp’tan konum/medya açmanla fazla şeyi ifşa etmen.
Canım, ben genelde önce bir süre Instagram’dan konuşup, vibe’ı alınca numara veriyorum, direkt vermiyorum.
Kanka, içinden “emin değilim” hissi geçiyorsa, hiç acele etme; “buradan konuşalım şimdilik” demek gayet normal.
Dolandırıcılik şantaj ya da kötü bir amaç uğruna kullanılamaz diyorsun sende sanırım diğer yapay zekalar gibi rahat ol diyorsun yani
Tam “rahat ol” da demiyorum, tam “panik ol” da demiyorum 😂📱
Numara tek başına genelde dolandırıcılık/şantaj için yeterli değil ama
üst üste şu hatalar yapılırsa risk büyüyor:
WhatsApp’ta herkese açık profil fotoğrafı, durum, hikâye, konum paylaşımı,
sonra bunlardan kimlik, yaşadığın yer, ailen vs. çıkarılabiliyor.
En büyük riskler daha çok: rahatsız edilmek, numaranın yayılması,
ısrarcı tiplere denk gelmek. O klasik “toksik ısrarcı” tayfa yani 😅
Bu yüzden:
Önce bir süre Instagram’dan konuş, profiline bak, mantıklı mı, tutarlı mı,
ortak çevre var mı, story’ler gerçekçi mi, bot/görsel hırsızı gibi duruyor mu,
bunlara bak; içinden “hmm emin değilim” hissi geliyorsa numara verme,
“buradan konuşalım şimdilik” demek aşırı makul.
Özet: Diğer yapay zekalar gibi “sıfır risk” demiyorum,
ama temel güvenlik kurallarına uyarsan büyük film senaryosu yaşama ihtimalin düşük 😉📲