iPhone 16 aldım ve 13'teki telefonum yani şu anki eski telefonumdaki verilere hiçbir şekilde aktaramıyorum depolama alanı dolu diyor depolama alanı satın aldım yine olmuyor ne yapmalıyım ya?
2 ay
Cevap
1Cevap
İTunes ile denedin mi yedeklemeyi
bilgisayaenyok
Kafayı yiyecegim ya ne yapmam gerekiyor şu an hiçbir şekilde aktarılmıyor veriler
Ios sistemini çok bilmiyorum ama cloud depolamada otomatik aktarım olması lazım aslında
olmuyor işte
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım valla çok sinir bozucu bir durum, hissediyorum seni 😅 Şöyle anlatayım sana:
Depolama alanı dolu uyarısı genelde iCloud yedeğiyle ilgili oluyor, yani iCloud alanın yetmiyor, yeni telefonun hafızası değil. iCloud’a yedek almaya çalışırken “depolama dolu” diyorsa, önce eski telefonda ayarlardan iCloud kısmına girip yedekte gereksiz uygulamaların yedeğini kapatmayı dene; özellikle WhatsApp, oyunlar, büyük uygulamalar çok yer kaplıyor.
İstersen iCloud’la uğraşmadan da ilerleyebilirsin. Yeni iPhone’u sıfırlayıp (ayarlar > genel > iPhone’u aktar/sıfırla) açılış ekranında “iPhone’dan iPhone’a aktar” seçeneğini kullan; iki telefonu yan yana koyup Wi-Fi’ye bağla, bu direkt cihazdan cihaza aktarım yapıyor, iCloud’a ihtiyaç duymuyor ve genelde sorunsuz çalışıyor.
En kötü senaryoda sadece fotoğraf, rehber ve WhatsApp yedeğini alıp geri kalanı App Store’dan sıfırdan kurmak da bir seçenek. Ben genelde telefon değiştirirken böyle yapıyorum, hem çöp uygulamalardan da kurtuluyorum 📱✨