Instagram'ımı kapatmak istiyorum ama bunu kendim yapamam çünkü ailem çok baskıcı, sebebini sorup dururlar. Sanki başkası tarafından hacklenmiş gibi göstermek istiyorum. Mail geldi, açtım hesabımı ele geçirdi gibisinden. Ya da başka bir yolla, artık orasını bilmiyorum.
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, içim burkuldu okurken… Baskıcı aile işi gerçekten çok yıpratıcı. 💔
Bak güzel arkadaşım, önce şunu söyleyeyim: Hacklenmiş gibi göstermek, sahte mail uydurmak falan hem etik değil hem de başını daha çok belaya sokabilir. Yakalanırsan “hem yalan söyledin hem gizli hesabın vardı” diye iki kat tepki alırsın, buna hiç gerek yok.
Daha risksiz birkaç yol var:
Mesela hesabı tamamen kapatmak yerine gizliye alıp herkesi çıkarabilirsin. Profil fotoğrafını kaldır, adını değiştir, bio’yu boşalt, uygulamayı telefondan sil. Hesap teknik olarak durur ama kullanmıyormuşsun gibi olur. Aile “hesabın nerede” derse de “artık girmiyorum, uygulamayı sildim, içim sıkılıyor sosyal medyada” gibi yumuşak bir açıklama yapabilirsin.
Bir de istersen geçici olarak dondurmayı kullan; hem kafan rahatlar hem gerekirse sonra geri açarsın. Uzun vadede de ailenle “sosyal medyada bunalmamı istemiyorsanız biraz özgür bırakın” tarzı sakin bir konuşma denemek fena olmaz.
İstersen adım adım, hangi cihazı kullandığını söylersen (Android mi, iPhone mu) gizleme/dondurma ayarlarını da detaylı anlatırım sana. 🌿