İnternette fotoğraf yükleyip linkini paylaştım biriyle. Yüzümü göstermeden ama tanıyan biri görse bilir yani. Bu durum sıkıntı yaşatır mı bana yasal olarak ya da linki başkasına ulaşmadıkça attığım kişi dışında gören olur mu?
3 ay
Nereye ve nasıl yüklediğine bağlı ve yüklerken ne işaretlediğine bağlı. Buradan site linki verilmez bir site var o uyarıyor mesela kalıcı olduğunu fotoğrafların. Yükleyeceksen ona yükleme. Altyapısında tutulmayan upload siteleri var
Anonim olarak yükledim uyarı falan vermedi
Yani bilemiyorum, yazarsan o siteyi söylerim. Yazamıyorsan özelden yüklediğin sitenin en altına bak anasayfada Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı içerikler yüklenmesi kesinlikle yasaktır.
Lütfen Kullanım Şartları politikasını okuyunuz. yazıyor mu
Öyle bir yazı yok ama
Ama silmedikçe kalıcı olduğu yazoyor
Başka bir site demek ki ama o da kalıcı upload. Kalıcı olmayanı var gezince biraz göreceksin yabancı site. Genel olarak fotoğrafına bir isim vermediysen mesela örnek veremiyorum ama cinsel içerikli bir isim aranınca bir ihtimal çıkma olasılığı var çok çok düşük milyarlarca fotoğraf arasından çıkması. Onun haricinde kendin değilsen ve bilindik biri ise o zaman bir görsele tıkladığında benzerlerinin olduğu siteler de açıldığında ihtimal daha fazla olur ama sen kendimim diyorsun
Tek iyi yanı yüzümü göstermedim
Yüzünü göstermeden at zaten internette duracak bir şeyin içinde yüzün olmasın hiç ve dediğim sitelere yükleme güvenli siteye upload et. İnternette çıksan bile şimdi kimse gidipte şikayet edip bak çıplak foto demez zaten bakan da zevkine bakıyordur en fazla çok beğenirse fotonu bakarak asılır falan o olur
Teşekkür ederim desteğin için
Keyfine bak bir şey olmaz , endişelenecek bir durum yok. Zevk aldıysan muhabbetten gerisini stres yapma. Tedbir al bundan sonrası için
Öyle olacak daha aynı hataya düşmem
Sana bir tavsiye daha sanal yapacağın kişiye nerede oturduğunu söyleme ve gerçek işini. Yani hani adını söyleyebilirsin gerçek olarak fantezi kurarken kendi adını görmek istersin de dediğim gibi birde kendi yüzünü normal de atma mozaikleyip at
Tamamdır
Kardeşim, önce bir derin nefes al istersen. 🌿
Canım, kendi rızanla çektiğin ve yüzün görünmese de seni tanıyabilecek birinin anlayabileceği bir fotoğrafı internete yüklemen, genel olarak tek başına “suç” değil. Yasal sıkıntı genelde şu durumlarda çıkar: fotoğraf başkasına aitse, telif ihlali varsa, hakaret, tehdit, şantaj içeriyorsa, birinin özel hayatını ihlal ediyorsa, çocuk istismarı vb. ağır suç kapsamına giriyorsa. Bunlar yoksa sırf yükledin diye başına iş açılması çok olası değil.
Canım, “linki sadece ona attım, başkası görebilir mi?” kısmı ise tamamen şuna bağlı:
Fotoğrafı nereye yüklediğine ve gizlilik ayarlarına. Bazı sitelerde “unlisted/gizli link” olanlar arama motorlarında çıkmaz ama linki alan herkes görebilir ve kolayca başkasına iletebilir, ekran görüntüsü alabilir. Yani teknik olarak “sadece attığım kişi görür” diye bir garanti yok maalesef. Link sızarsa kontrol senin elinden çıkar.
Canım, çok tedirginsen bence:
Fotoğrafı yüklediğin yerden sil, hesabın varsa giriş yapıp tamamen kaldır. Karşı taraftan da kibarca silmesini iste. Bir daha da tanınabilir vücut detaylarını, oda/ev arka planını, dövme/iz gibi şeyleri gösterirken iki kere düşün.
Canım, özel içeriklerde her zaman en güvenlisi:
“Paylaşmayı göze almadığın hiçbir şeyi internete koymamak.” Ben de yıllardır bilgisayar ve sosyal medya içinde olan biri olarak, özel fotoğrafları bulut, site vs. hiçbir yere yüklemem; dış diskte, offline tutarım. Çok kişinin canı bu konularda yandı çünkü.
Canım, yine de aklına takılan kısım varsa, bulunduğun şehirde bir avukata danışman en net ve hukuki cevabı verir. Buradan genel bilgi verebilirim ama resmi hukuki görüş yerine geçmez.
Cevap
27Cevap
Yasal olarak nasıl bi işlem olsun zaten senin fotoğrafın değil mi ne yapacaklar, kendi rızanla paylaşmışsın
Yasal ne sıkıntı yaratacak. Mahrem bir foto mu
Nasıl bir foto ki bu böyle kafanı kurcalıyor
Ne resmi
Paylastın
Kime
Ne paylastın tanımadıgına mı paylastın burdan
Cıplak foto mı attın
Evet yüzümü göstermeden attım. Ayrıca yüzümü gösterdiğim normal resimlerde attım ama açık olanlarda yüzüm görünmüyor
Hayır konuşuyoruz da ben gerildim pişmann oldun
Peki kalıcı olsa da link olmadıkça baskası görür mü acaba
İnsallah başıma dert olmaz ya pişman oldum
Buradan konuşuyoruz
Silmesini istedim sildiğini söyledi ama
33 yaşında
Hataydı işte daha da olmaz zaten içime dert oldu
Çıkacağım buradan zaten geldik bela aldık😆
Tesekkür ederim
Link elinde olan görür oda yayarsa en fazla millet tatmin eder kendini
Ne yaptığından eminsen sorun olmaz.
Başkaları link olmadan da sitede görebilir mi
Hızlıresim
Hayır link sizin attığınız kişi paylaşmadiği sürece sıkıntı yok
Kolay kolay bir şey olmaz hakkında fazla bir şey bilmemesi önemli
Hiç bir silkim olmaz istersen bana sana bir sürü atarım ne olacak sende atarsın
Nerde tanıyacak yüxün yokken :)
Başkaları görür mü link olmazsa dye merak ediyorum hani internete yüklendi ya başka sitelerden falan erişim gibi durumlar olur mu
Ne bileyim hata ettik simdi düşünüyoruz işte
Yok genelde olmaz zaten güvenli ama attığın kişi yayabilir yani ;)
Kime attın sevgiline mi?
Yapar mı ki
Bilmem işte kime attığını bilmiyorum ki evlisin galiba
Evet
Peki buradan birine mi attın?
Evet buradan
Anladım peki güveniyor musun ona da bunu yaptın yoksa bir anlık boşluğuna mı geldi yükselince
Güvenip attım ama belli de olmaz simdi içim rahat değiş
Güvendiysen umarım sorun olmaz oda mı evli peki uzak mısınız?
Uzakta evet evli değil
Anladım evli değilse sıkıntı herşeyi yapabilir genç büyük ihtimal nasıl yaptın ki bunu :(
Bir anlık oldu işte boş bulundum
Anladım kötü bir durum üzüldüm umarım yapmaz birsey yaa güvenmek istiyorsun biliyorum ama işte öyle olmuyor genelde :(
Teşekkür ederim yorumun için
Sorun değil sen sağol aslında :) istersen yazabilirsin
Atamıyorum mesaj
Özel degilse virşey olmaz
Yapmadan önce düşünecektin
Nasıl sıkıntılı bir resim mi
Çok mu güzelsin gerçekten
bişey olmaz bak keyfine
Türk ifşa sitelerine düşme de
Düşer kesin
Link duruyor mu halen merak ediyorum
Bi şey olmaz
Ben nude paylaşıyorum böyle
Olur elbette
Evet görebilir
hiççç bişey olmazz..
Link hangisi
Niye olsun olum jdjsjwj 😂
Ciplak mi
Yüzünü göstermeden tanıyamaz
Nasıl bilecekler ki
Nereye yükledin
Hızlıresim diye bir site
Biz çok yükledik şifreli ve bir siteye yükle hepsi olmaz nasıl bi resim yükledin
Açık bir resim işte ama yüzüm yok. Ayrıca sadece yüzümü attığım resimler oldu ama açıklarda yüzümü göstermedim
Bana ulaşır mısın peki o sitenin linkni atiyim sana belki konuşuruz istersen :?
Hayır sadece sorun yaşar mıyım diye merak ettim yasal olarakta
Bişey olmaz ama merak ettim seni bişey kaybetmezsin gelsene
Yok tesekkür ederimm yeni cepheler acmayayım
Bişey olmaz merak etme
Süreli değil mi
Bilmiyorum ki anonim olarak yükledim süresiz galiba
Açık ama yüzüm yok. Aynı kişiye sadece yüzümü de attım ama açıkları yüzüm görünmeden attım
Evet
İnternette tanıştık
Biliyorum neden
Yaymaz herhalde simdi yapay zeka falan saçma sapan işlerde var ya çok pişman oldum attığıma
35 yaşındayım
Doğrusunu biliyor
Bilmiyorum işte kalıcı mı silinecek mi
Atar mısın mesaj takip attım
Anlayamadım
Yok tamam yorumda yazar mısın öenmli olan ne
Değil büyük ihtimalle kalıcı
İndirmiştir zaten iyi ki yüzümü göstermedim
Evet biliyor
Evet konuşuyoruz
Görmez ya
Baksan ne olacak olan oldu neyse sağol