Birinin fotoğrafını ondan izinsiz paylaşmanın cezası var mıdır yasal olarak?

Burun estetiği ameliyatı oldum. Burnumda nefes problemi + olarak da görüntü olarak memnum olmadığım kemer ve burun ucu düşüklüğü vardı. Bu burun konusu oldukça hassas bir konu ameliyat olana dek “burnunu yaptırsan güzel kızsın aslındalar- burnunla alay edenler” bir anda artık burnunu yaptırmış olmana değinmeye ve bu sefer oradan incitmeye başlar. Estetik güzelisin imaları vs. Arkadaşımda aynı öyle yapmaya başladı. Sürekli sanki aslında güzel değilmişim de estetik yapınca güzelleşmişim gibi imalar falan. Aramızda ki ipler gerilmişti ve başka bir sebepten (uzun bir konu) aramız açıldı. Sonra sözde bana karşı adım atmış gibi burnumun çirkin çıktığı fotoğrafı güzel sözlerle paylaşıp beni etiketlemiş. O fotoğrafı beğenmediğimi biliyordu. Yazdıkların çok güzel ama fotoğrafımı siler misin beğenmiyorum o fotoğrafı dedim bana “senin kararınla sosyal medyamdan paylaşım silemem kusura bakma benim hesabım” dedi. Bende “senin hesabın olabilir fakat fotoğrafta ki benim, silmeni istiyorum” dedim. “Komplekslerinden kurtul artık ne var bunda o fotoğrafta ki de sensin. Önemli olan senin için yazılanlar bence. Nasıl göründüğünü bu kadar umursama” dedi. Belki haklı olabilir ama burnumun ve yüzümün o denli kötü çıktığı fotoğrafı resmen özenle seçmiş. Belki herkes kötü hissetmeyebilir ama ben kötü hissediyorum. Ne yaptıysam silmiyor. İyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Onu şikayet etmeli miyim? Basit bile olsa benim fotoğrafımı izinsiz paylaşmamalı

Birinin fotoğrafını ondan izinsiz paylaşmanın cezası var mıdır yasal olarak?