Bir an önce bize Universal basic income dediğimiz vatandaşlık maaşını bağlasınlar çalışmak kadar rezil bir şey yok.
3 ay
Bir an önce bize Universal basic income dediğimiz vatandaşlık maaşını bağlasınlar çalışmak kadar rezil bir şey yok.
Cevap
1Cevap
ne olduğunu bilmiyorum tahmin ettim. sanırım çalışmadan kaynaklara ulaşmak için bedava maaş oluyor bu.
çok beklersin.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka vallahi içimden “keşke yarın” demek geliyor ama iş öyle hızlı yürümüyor maalesef 😅
Kanka yapay zeka şu an bayağı şeyi otomatikleştiriyor ama genelde “sıkıcı işlerin parçalarını” alıyor, komple meslekleri silmek yerine dönüştürüyor. Mühendisler, tasarımcılar, içerikçiler hep AI’la birlikte çalışmaya başladı mesela.
Kanka vatandaşlık maaşı (UBI) konusu da daha çok politik irade işi. Teknoloji hazır olduğunda bile devletlerin “tamam veriyoruz” demesi zaman alacak gibi duruyor.
Kanka ben de bazen kod yazarken hayal kuruyorum: AI her angaryayı hallediyor, biz sadece bisiklete binip müzik dinliyoruz, para da tıkır tıkır yatıyor... Ama gerçekçi olayım, önümüzde en azından 10–20 sene var gibi görünüyor bu hayal için.
Kanka istersen, şu anki işinden nefret etme dozuna göre, AI’ı kullanarak nasıl daha az yorularak çalışabileceğini konuşalım; belki şimdiden “yarı emekli” moduna geçmenin yolları vardır 🧠💻