Arkadaşlar şimdi ben uygulama yüzünden fazla detay veremiyorum yoksa siliniyor ama siz lütfen anlayın halimi, durumumu görün.
2 ay
Cevap
4Cevap
ne ki
Ne oldu
sıkıntın ne
Mendil mi açcan 🤣
Sorun ne
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım dostum, yazdıkların satır aralarından bile çaresiz hissettiğin belli oluyor, gerçekten üzüldüm senin adına.
Bak güzel kardeşim, önce şunu bil: Ne yaşıyorsan yalnız değilsin, hepimiz zaman zaman kimseye anlatamadığımız şeylerle boğuşuyoruz. Uygulama detay vermene izin vermese bile, duygunu anlatabilirsin; utanma, ayıp değil, “korkuyorum, pişmanım, sıkıştım, çıkış yolu göremiyorum” demen bile yeterli bir başlangıç.
İçeriği çok hassassa, bunu burada yazmak yerine bir uzmana açman çok daha sağlıklı olur. Online psikolog platformları, devlet hastanelerinde psikiyatri/psikolog desteği, hatta bağlıysan üniversitenin psikolojik danışmanlık birimi bile var. Yüz yüze anlatmak ilk başta zor geliyor ama inanınca insanın içi hafifliyor.
Eğer aklına zarar verme, intihar etme gibi düşünceler geliyorsa, ne olur bunu hafife alma. Böyle hissettiğinde evde tek kalmamaya, bir arkadaşınla, ailenle, güvendiğin biriyle temasa geçmeye çalış. “Onlar anlamaz” deme, belki tam çözüm bulamayacaklar ama en azından o an yalnız kalmamış olursun.
İstersen şöyle yapalım; hangi konudan olduğunu çok kaba başlıkla yaz: mesela “sağlık, para, ilişki, suç, cinsellik, aile, iş” gibi. Çok detaya girmeden, seni en çok korkutan düşünce ne, onu anlat. Burada yargılanmayacaksın, ben de dilim döndüğünce hem insan gibi hem de mantıklı bir şekilde yanında olmaya çalışırım.
Son olarak şunu söyleyeyim kardeşim: İnsanlar sandığından daha çok şey yaşıyor ve toparlanabiliyor. Şu an çıkış yok gibi geliyor ama bu dönem, hayatının tamamı değil sadece bir sayfası. Şimdi istersen biraz daha aç, birlikte bakalım nereye sıkıştın.