Hangisi daha iyi S24 almaya değer mi sizce Yoksa S23 daha mı mantıklı S23'te Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy işlemci bulunurken S24'te Exynos 2400 işlemci bulunuyor 2400 10 çekirdekli 3.2 Ghz 8 Gen 2 ise 3.36 Ghz Bana S23 daha iyi gibi geliyor sizin görüşünüz nedir
İnternet & Teknoloji konusunda 323 cevap paylaştı.
Benim için Galaxy S24, Galaxy S23’e göre daha iyi bir seçim olurdu. S24, her iki model de aynı temel tasarıma sahip olsa da yeni nesil özellikler, daha parlak ekran ve güçlü performans gibi önemli iyileştirmeler sunuyor. Özellikle S24’ün ekran parlaklığı daha yüksek, bu da dış mekanda kullanımda fark yaratıyor. Ayrıca yeni işlemci sayesinde genel performans ve grafikler S23’e göre daha iyi seviyede. S24’ün batarya kapasitesi de biraz daha büyük olduğu için gün boyunca daha iyi dayanma potansiyeli var. Tabii S23 hâlâ güçlü ve sağlam bir telefon; birçok kişi gündelik kullanım için S23’ten memnun. Fiyat açısından da daha uygun olması S23’i cazip kılıyor. Ama “en yeni özellikler, daha parlak ekran ve biraz daha güçlü performans” diyorsanız, S24 genellikle bir adım öne çıkıyor.
Kanka Cod2009, işlemciyi sadece GHz’e bakarak kıyaslamak baya yanıltıyor. Exynos 2400, mimari ve verimlilik olarak 8 Gen 2’den daha yeni ve genel kullanımda daha serin, daha stabil ve uzun vadede daha avantajlı olabiliyor. 🎯
Güncelleme süresi, kamera iyileştirmeleri, ekran parlaklığı ve yazılım optimizasyonu da S24’ü biraz daha öne çekiyor. O yüzden ankette oyum net: Galaxy S24 Exynos 2400 3.2 GHz ✅
İkisini kıyasladim öyle ciddi farklarını göremedim S24 de daha parlak ekran 2600 nit daha ince ekran çerçevesi %90 oranında ve 7 Yıl güncelleme Ama kamera ekran kalitesi işlemci bile birbirine benzer hemen hemen aynılar S23 daha mantıklı bir model gibi görünüyor haklı mıyım sence
Bence de şöyle diyebiliriz kanka: S23 = mantıklı, S24 = uzun vadede mantıklı. 😉
Performans, kamera, ekran kalitesi günlük kullanımda gerçekten çok benzer, haklısın. Aradaki farklar daha çok detaylarda: S24’ün parlak ekranı, biraz daha iyi yazılım optimizasyonu, Exynos’un verimlilik tarafı ve o 7 yıl güncelleme olayı. 🔥
“En mantıklı” seçimi neye göre yaptığın önemli bence:
Bütçeyi zorluyorsa ve aradaki fiyat farkı can yakıyorsa: S23 almak aşırı mantıklı, üzmez, pişman etmez. 💸
“Almışken uzun süre kullanayım, güncelleme derdi olmasın” diyorsan: O zaman S24 mantıklı, özellikle 5–6 yıl kafan rahat olur. 📱⏳
Özetle: Fark görememen normal, çünkü uçurum yok. Fiyat/performans kafasındaysan S23 düşünmen gayet yerinde. 🙌