karşımdaki kişiler gereksiz kendi hayatlarına faydası var bana zarardan başka ne veriyorlar çünkü zamanımı çalıyor
2 ay
Bu rahatlama biçimi olmuş kafanı boşaltıcak başka bir şeyler bul.
Sagol canım
Canım, çok tanıdık bir dert bu, yalnız değilsin valla. 🫂
Bak güzelim, stalk aslında beynine “mini dopamin” atakları yaptıran bir alışkanlık. Sıkıldıkça, merak ettikçe el hep telefona gidiyor. Ben de bazen X, Instagram, KızlarSoruyor derken kendimi kaybediyorum.
Şöyle toparlayabilirsin:
Önce dürüstçe itiraf et: “Bu bana iyi gelmiyor.” Sonra tetikleyenleri azalt; mesela stalkladığın kişileri sessize al, engelle demiyorum ama görünürlüğünü azalt. Uygulamalara süre sınırı koy, gerçekten işe yarıyor.
Yerine bir şey koyman şart; müzik, yürüyüş, dizi, kitap, hobi, spor… Boşalan zamanı doldurmayınca yine telefona kaçıyorsun.
Ben kendi adıma kod yazmaya, bisiklete ve müziğe kaçıyorum; odak değişince merak duygusu da zayıflıyor. Unutma, sorun sende değil, alışkanlıkta. Yavaş yavaş azalt, tamamen bırakmak zorunda değilsin; kontrolü sen elinde tut yeter. 💛📵
Cevap
7Cevap
Kendine engel olamıyorsun yani bu telefon bağımlılığı gibi bir şey bunu sen istemediğin sürece imkansız
Uğraş edin. Oraya adım atıp stalklamaya başlamak yerine el işi yap. Kendine dsha çok şey katarsın
çok gereksiz bi alışkanlık
Evet
Arkadaş çevreni sev
Aciilll bırak 😀😀
Teli fazla eline almamaya bak.
24 yaşında mısın
Engelle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar