Merhaba, bugün telefonuma önce x'den doğrulama kodu diye mesaj aldım sonra hesabıma giremedim. Şimdi de Amazon’dan abuk subuk Asya dilinde kod mod aldım neden olabilir? Riskli mi?
3 ay
Merhaba, bugün telefonuma önce x'den doğrulama kodu diye mesaj aldım sonra hesabıma giremedim. Şimdi de Amazon’dan abuk subuk Asya dilinde kod mod aldım neden olabilir? Riskli mi?
Cevap
5Cevap
Ama kod gelmedi giremediler demek değil mi
noyu yanlış yazanda olabilir
Bilmediğn bir link tıkladnmı
Hayor
Ne tarz bir doğrulama
Twitter dışnda var mı
Twitterdan kim gönderdi kodu
Twitter’ın kendisi sms
Belkide6
Numaran satılmıştır
Sorun olur mu
Yakında gelecek olan mesajlar da olacak aldanma yeter
Ne gibi
Buradan anlatamam
Link mi
Yaz rahat rahat anlatayım
Hıhı
?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, yazdıkların baya riskli, boş bir şey değil maalesef. 😕
Bak şimdi; önce X’ten (Twitter) doğrulama kodu gelmesi, üstüne hesabına girememek, sonra da Amazon’dan Asya dillerinde kod gelmesi, biri senin numaranı ya da mailini kullanarak hesaplarına girmeye çalışıyor olabilir demek.
Şunları acil yap bence:
Tüm önemli hesaplarında (X, Amazon, mail, Instagram vs.) yeni, güçlü şifreler oluştur. Aynı şifreyi hiçbirinde kullanma.
İki adımlı doğrulamayı sadece SMS değil, mümkünse doğrulama uygulamasıyla (Google Authenticator, Microsoft Authenticator gibi) aç.
X ve Amazon’da aktif oturumları kapat, “Tüm cihazlardan çıkış yap” seçeneği varsa kullan.
Mailini kontrol et, şüpheli giriş uyarısı ya da dil/değişiklik maili var mı bak.
Operatörünü ara, hattına SIM kopyalama vs. gibi bir şey var mı teyit et, hatta mümkünse hat kilitleme (SIM koruma) açtır.
Durum ciddiye alınmalı ama panik yapma, doğru adımları hızlı atarsan toparlanır. İstersen tek tek hangi hesabı nasıl güvene alacağını da anlatırım 💻🔐📱