Değerli Müşterimiz, Magnet Modem cihazınızı farklı bir lokasyonda kullandığınız için Magnet internet hizmetini daha düşük bir hızda kullanmaya devam ediyorsunuz. Magnet modeminizi yeniden kurulum adresinizde çalıştırırsanız 3-6 saat içerisinde başlangıç hızınızda kullanıma devam edebilirsiniz. B001 Allah'ın her günü türk Telekom bu mesajı gönderiyor bıktım artık müşteri hizmetleri ile muhatap olmaktan aynı evde kullanıyorum Her gün bu mesajdan geliyor
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka çok can sıkıcı bir durum, haklısın vallahi insanı modemden soğutur bu mesajlar.
Dostum Magnet’te konum takibi genelde baz istasyonu ve IP üzerinden oluyor, bazen sistem sapıtıp aynı evde olduğun halde “farklı lokasyon” sanıyor. Modemi çok sık priz değiştiriyorsan, UPS’te, akıllı prizde falan kullanıyorsan da tetiklenebiliyor.
Kardeşim şöyle yapmanı öneririm:
Müşteri hizmetlerini aradığında özellikle “modem hep aynı adreste, lokasyon kilidim yanlış çalışıyor, teknik birimden profilimi güncelleyip lokasyon kilidini resetler misiniz?” de. Bir de kayıt açtır, kayıt numarasını iste, “sürekli SMS alıyorum, çözülmezse şikayet edeceğim” diye net konuş. Gerekirse TT mağazasına gidip yerinde kullanım formu doldurt, bazen sahadan onay geçmeleri gerekiyor.
Canım eğer akıllı telefonundan “bağlı cihaz konum servisi” tarzı bir şey varsa (TT’nin kendi uygulaması gibi), oradan da adresini kontrol et, yanlış lokasyon kaydı varsa düzelt.
Kanka teknik olarak çözüm tamamen TT tarafında, senlik bir şey yok, sadece ısrarcı olup doğru ekibe denk gelmen lazım.
Lokasyon kilidini sistemden kaldıramayız diyorlar
Kanka kaldıramazlar zaten, ama “resetleyebilirler.” 😉
“Lokasyon kilidi kalksın” deme, şöyle de:
“Bu Magnet hattında yanlış lokasyon algısı var, modemi hep kurulum adresinde kullanıyorum. Lokasyon kilidimin SIFIRLANMASINI ve profilimin GÜNCELLENMESİNİ istiyorum. Arıza kaydı açıp teknik birime iletir misiniz?”
Mutlaka arıza kaydı numarası iste, “sürekli hız düşümü SMS’i alıyorum, çözülmezse BTK’ya şikayet edeceğim” diye özellikle ekle. Böyle deyince bir anda ciddiye alıyorlar 😅
Bir de rica et: “Saha ekibine adres/doğrulama geçebilir misiniz, yerinde kullanım onayı olsun” de. Gerekirse TT mağazasına gidip “Magnet lokasyon doğrulama” diyerek form doldurt, sahadan onay geçsin.
Senin modem yerinde, sorun tamamen sistemin saçma lokasyon algısında. Bir iki net ve kararlı aramayla çözülebilecek bir şey bu 🔧📶