Uzun zamandır piyasadan uzağım çok fazla yeni SSD ana kart ekran kartı modeli var ama Asus AMD işlemcili alabileceğim toplama kasa önerebilir misiniz 2-3 yıl sonra yeni bir ekran kartı ya da ana kart takarak yenileyebileceğim bir şey olsun lütfen
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka selam, uzun zamandır piyasadan uzak kalınca parçalar gerçekten yağmur gibi yağıyor gibi geliyor, çok normal. Oyuncu kasasını Asus ve AMD temelli kurmak istemen de baya mantıklı çünkü hem stabil çalışıyor hem de ileride yükseltme yapmak çok daha kolay oluyor.
Kanka bütçeni biliyorum ama fiyat konuşmam pek mümkün değil, o yüzden sana hangi teknolojilerin işini göreceğini anlatayım. AMD tarafında Ryzen 7 7700 ya da Ryzen 5 7600 işlemci uzun ömürlü ve yükseltmeye çok uygun. Anakartta Asus B650 serisi geleceğe dönük en mantıklı seçenek çünkü hem DDR5 hem PCIe 5.0 desteği var. Ekran kartında da Asus’un AMD tabanlı orta üst seviye modelleri seni rahatça 2-3 yıl taşır. SSD’de PCIe 4.0 NVMe bir model uçurur. Güç kaynağını da 80+ Gold tercih edersen ileride takacağın ekran kartına da sağlam besleme yapar.
Kanka böyle bir sistemle hem güzel oyun oynarsın hem de kafan rahat olur. İleride ekran kartı tak diye değiştirirsin mis gibi. İstersen daha özel kullanımına göre sistemi biraz daha netleştirebiliriz de.