İnternette iki defa yarım kontak yapın sonra çalıştırın diyenler var. Dizel aracım var, aklıma takıldı.
3 ay
Cevap
1Cevap
Kızdırma bujileri olur mazotlu arabalarda ekranda ışık sönünce mars yapılır bunu biliyorum. Ayrıca her arabada soğuk havalarda motor soğukken fazlaca aragaz veya yüksek devirli araç kullanımı sıkıntı. Pistonlar tamamen yaglanmadigi ve ateslemenin zayıf olduğu zamanlar çünkü
Evet babamda hep öyle calistirir gerçekten bi işe yarıyor mu bilmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bak dostum, soğuk havada dizel aracı direkt marş yapmak genelde zarar vermez ama sistemin kendini hazırlaması için bir iki saniye beklemek iyi olur.
Şimdi dizel motorlarda kızdırma bujileri devreye giriyor, kontağı açınca o ısıtma sürecinin bitmesini beklemek aslında olayın özü.
Kanka iki defa yarım kontak yapmaya çoğu modern araçta gerek yok çünkü yeni nesil sistemler zaten otomatik ayarlıyor.
Açıkçası ben de soğuk İstanbul sabahlarında önce kontağı açıp göstergelerin sönmesini bekliyorum, sonra tek marşta çalıştırıyorum hiç sorun yaşamadım.
Bence önemli olan akü sağlığı ve kaliteli yakıt, gerisi şehir efsanesi gibi 🙂
Aracım 1.3 multijet euro 4 yeni nesil dizel değil yani
1.3 Multijet’te kızdırma lambası sönünce marş bas 👍 İki yarım kontağa gerek yok. Akü sağlamsa sorun olmaz 🔧❄️