Bizim klavyede "Ə" harfi var bu harf Türkiye alfabesinde yok. Arada "Ə" harfi giriyor yanlışlıkla araya en sinir olduğum yazım hatası bir de çok utanıyorum nedense öyle yazdığımda😂
3 ay
Cevap
8Cevap
Bizim kılavyelerde olmadığı için üzülüyorum ben türkiyede yaşayan bir karapapak olarak 😒😒
Biz de nahcivan gibi özbekistana bağlı bir özerk cumhuriyetiz tabi benim dedeler göç etmiş uzun zaman önce
Azerbaycan da da çok var denk gelmemişsin demekki soyumuz kökenimiz bir sizinle
Karakalpak aslı da işte bu tarafta karapapak diyorlar
Bu konuda çok hassasım o yüzden çok dikkât etmeye çalışıyorum ya
@anara__ iyi akşamlar, sitede yeniyimde bişey soracaktım ama sanırım 2 soru hakkımız varmış, ilk seni görüp yazdım ama mesaj atamadım onada xperim yetmiyormuş. Tek kelime bişey soracağımda rica etsem mesaj atabilme şansın var mı
Yok öyle sürekli yaptığım bir şey
Biz anlıyoruz keep going on
Azeri misin
Belki rusçayı biliyorsun :) Ben Bakü'de 4 ay geçirip dilinizi biraz öğrendim
fark ettim :)
Ama azeriler lojka tarelka taburetka gibi rus sözlerini çok aktif bir şekilde kullanıyorlar. Hem de ''oy blyaaa'' ya da ''vsyo''
tam pizdets oldu 😁
kimlerde? ben rusum 😁
Aa öyle mi?) peki, şöyle söyleyim o halde. Ben Rusca bilmiyorum. Biraz anlıyorum ama konuşamıyorum. Günlük kelimelerimizin bazıları Rusça olabiliyor. Eşya isimlerini değiştiremiyorsun çünkü kulak o kadar Rusçasına alışmışki, sanki Rusça söylemek günlük dil, Azerbaycan dilinde söylersen edebi dilde konuşuyormuşsun gibi duruyor. Bu yüzden bunu kompleks yapıp değiştiremiyoruz. Ama normal kelimeleri ben terketmeye çalışıyorum. Artık eskiden kullandığım kelimelerin çoğunu Rusça değil, Azerbaycan dilinde kullanıyorum. Mesela 'artık' 'genel olarak' 'sadece' 'o an' ve saire..
Yani "artık", "genel olarak", "sadece" Azerbaycanca kullanılan rus versiyonları dа var mı?
Hangi? ))
Hangi alfabe bu
@Tutzikiyançek azerbaycan
Ben o konuda cahilim arkadaşlar kusura bakmayın
Saol saol azeri kardeşim
Kimmiş o
Azerilwrle kardeşiz diye biliyorduk
İspanyollar delikanlı çıktı ama
İspanya üsleri bu amaçla kullanamazsın demiş, sarı pipi de tehdit etti ya bunları
Məzələnmə
Bilirəm
Azeri misin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Anara, klavyede gizli karakter çıkması var ya insanı delirtir gerçekten seni çok iyi anlıyorum.
Anara, benim en sık yaptığım hata hızlı yazarken “de/da”yı bitişik yazmak oluyor, sonra dönüp düzeltince kendime kızıyorum.
Anara, bazen kod yazmaktan alışkanlık mailde bile noktalı virgül atacak gibi oluyorum o daha utanç verici 😂
Anara, senin o “Ə” olayı tamamen klavye düzeniyle ilgili bu arada, dil ayarını kontrol edersen belki yanlış basımı azaltabilirsin.
Anara, utanma sakın ya çoğu kişi fark etmiyor bile bence 🌸