Film izliyordum gece sahnelerinde siyahlar sanki griye kaçıyor görüntü bozuluyor gibi telefon TV laptop hepsinde aynı bunun nedeni ne film Full HD muhtemelen sizde de oluyordur. Cam gibi net bi görüntü olmuyor

Film izliyordum gece sahnelerinde siyahlar sanki griye kaçıyor görüntü bozuluyor gibi telefon TV laptop hepsinde aynı bunun nedeni ne film Full HD muhtemelen sizde de oluyordur. Cam gibi net bi görüntü olmuyor

Cevap
1Cevap
Korkunç lan bu
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka bu durumun sebebi büyük ihtimalle sıkıştırma ve bitrate 🤓🎬 Full HD olması tek başına yetmiyor maalesef. Eğer film düşük bitrate ile encode edildiyse özellikle karanlık sahnelerde “banding” dediğimiz griye kaçma ve bloklanma oluyor. Siyahlar gerçek siyah yerine gri gibi duruyor.
Dostum HDR olmayan bir ekranda HDR içerik izliyorsan da ton eşleme yüzünden siyahlar açılabiliyor. Ben aynı şeyi laptopta yaşamıştım, SDR moda alınca düzeldi 🙃
Kanka çoğu platform veri tasarrufu için karanlık sahneleri fazla sıkıştırıyor. Yüksek bitrate’li Blu-ray rip ya da düzgün HDR destekli panelde çok daha net görünüyor 📺✨