Türkiye'deki güncel kavgalar Ramazan-din-Laiklik kavgaları, ABD-İRAN , İSRAİL-FİLİSTİN savaşı tüm her şey çok anlamsız değil mi?

Yapay zekaya bugün çok güzel şeyler sordum. Dedim ki yazı ne zaman bulundu? Milattan önce 3200 yılında bulunmuş. Homosapiens dediğimiz modern insan yani bizler ne zamandır dünya üzerinde vardık dedim. 300 bin yıldır dünya üzerinde yaşıyormuşuz. Dedim ki 300 bin yıl önce yaşamış homosapiens insanıyla 2026 yılında yaşayan homosapiens arasında bedensel, IQ veya EQ (duygusal zeka) olarak bir fark var mıdır dedim. Bana bedensel açıdan beslenme ve yaşam şeklinden dolayı daha kaslı ve kemiklerinin daha kalın olduğunu, IQ'da ise o zamanlarda yazı, felsefe, matematik, edebiyat gibi kültür alanları oluşmadığı için IQ'larının bugünkü gibi değil daha çok avlanma stratejisi, yaşadıkları klanla başka klanlarla karmaşık ilişkiler gerçekleştirmek şeklinde olduğunu söyledi. Duygusal zeka olarak da 300 bin yıl önceki homosapiensin tıpkı bugünkü gibi ölülerini gömdüklerini, aileleriyle yavrularıyla yaşlılarıyla ilgilendiklerini onları tedavi etmeye çalıştıklarını yardımlaştıklarını söyledi yani EQ duygusal zeka olarak da anlamlı bir fark olmadığını söyledi. Sonra dedim ki homosapiens 300 bin yıldır var yazı da MÖ 3200'de başlamış. Yüzde kaçı ediyor insanlık tarihinde dedim. 5200/300.000= %1.,7 'sine tekabül ediyor dedi. Yani dedi insanlığın dünyadaki ömrü 24 saat olsa ve 00.00'da başlasaydı yazının icadından yapay zekanın geliştiği zamana kadar geçen zaman 23:35 civarına tekabül ediyormuş. İnsanlık tarihinin son yarım saatlik dilimindeyiz yani. Sonra dünya üzerinde insanlığın yaptığı en eski dini yapı nedir diye sordum. Bana GÖBEKLİTEPE cevabını verdi. O da milattan önce 9600 yılındaymış. 300 bin yıldır homosapiens olarak dünyada varız. 11.600/300.000 =%3,8 yani ömrümüzün %4'ünü ilahi olsun olmasın din kavramıyla geçirmişiz. İnsanlık tarihi 24 saat olsaydı. Saat 00.00'da başlasaydı GÖBEKLİ TEPE'den İSLAMİYETE kadar 56 dakikadır dinlere inanmış oluyoruz.

Göbekli Tepe → son %4

Yazı → son %2

Sanayi Devrimi → son %0,1 bile değil

Bu da şunu gösteriyor:

İnsanlığın %96’sı tapınaksız, yazısız, devletsiz geçti.

Bu da ne demek biliyor musun? Yazı olsa da olmasa da din olsa da olmasa da din olsa da olmasa da sanayi devrimi olsa da olmasa da yaşarız var oluruz. Olaylara böyle bakınca her şey her kavga o kadar anlamsız manasız oluyor ki.

Metnin sesli hali: https://voca.ro/1jykrRYncAPt

Güncellemeler
3 ay
Bence tüm dünyada bir şey olacak tamamen teknolojisiz kalacağız ve eski ilkel zamanlarımıza geri döneceğiz ve gerçekten de mutlu olduğumuz o 300 bin yıl öncesindeki zaman. Yaşam standartları olarak düşük olabilir en ufak hastalıkta ölüyorsun. 35 yaşını görmek büyük bir lüks ama hayatı dolu dolu yaşıyorsun ve kimseye yaptığın ettiğin her hangi bir şeyden dolayı hesap vermek zorunda değilsin. Buna dönecek insanlık bence birkaç bin yıl sonra.
Türkiye'deki güncel kavgalar Ramazan-din-Laiklik kavgaları, ABD-İRAN , İSRAİL-FİLİSTİN savaşı tüm her şey çok anlamsız değil mi?