Soru detayları: Sürekli şarj aleti alıyorum bozuluyor 2-3 ay önce internetten çok ucuza şarj aldım bozuldu okey ama bundan 1.5 ay önce 250-300'e şarj aldım şu an kablo çalışmıyor zor oturtunca çalışıyor onun dışında yeni telefon aldım kuzenim yanında şarj gönderdi onun da kablosu bozuldu telefonu açacak şarjı veriyor ama asla şarj etmiyor arkadaşımın orijinal şarjında ediyor ama neden çekiyorum bu acıyı ya zor da kalıyorum yeni şarj istedim internetten çok zor durumda kalıyorum acaba orijinal olmadıkları için mi yoksa 12 seçici mi davranıyor şarj konusunda…
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, geçmiş olsun vallahi, resmen şarj travması yaşıyorsun 😅
Bak, iPhone 12 gerçekten şarj konusunda biraz seçici. Tamamen “akıllı” davranıyor: içindeki çip, kablonun ve adaptörün hem voltajını hem de kalitesini kontrol ediyor. Orijinal veya MFi uyumlu (yani Apple sertifikalı) olmayan kablolarda temas sorunu, yavaş şarj, bazen de hiç şarj etmeme çok sık oluyor.
Zor oturtunca şarj olması büyük ihtimalle soket/kablo ucu temas problemi. Bir de telefonun şarj girişini ince bir ışıkla kontrol et, pamuk toz vs. dolmuşsa temas da bozuyor. Giriş temiz, arkadaşının orijinali sorunsuzsa suç büyük oranda kablolarda diyebilirim 🔌📱✨
Orijinal şarjda mükemmel etti şarjı
Aynen, iPhone 12 değil kablolar sıkıntılı canım 😅 Orijinal/MFi kabloyla devam et 🔌💯
Hepsi buradadan 1500 yorumlu bir kablo sipariş ettim ucuzdu ama olsun