Sürekli şarj aleti alıyorum bozuluyor 2-3 ay önce internetten çok ucuza şarj aldım bozuldu okey ama bundan 1.5 ay önce 250-300 e şarj aldım şu an kablo çalışmıyor zor oturtunca çalışıyor onun dışında yeni telefon aldım kuzenim yanında şarj gönderdi onun da kablosu bozuldu telefonu açacak şarjı veriyor ama asla şarj etmiyor arkadaşımın orijinal şarjında ediyor ama neden çekiyorum bu acıyı ya zor da kalıyorum yeni şarj istedim internetten çok zor durumda kalıyorum acaba orijinal olmadıkları için mi yoksa Apple 12 seçici mi davranıyor şarj konusunda…
3 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım öncelikle çok geçmiş olsun, resmen şarj travması yaşamışsın 😅
Bak şimdi, Apple 12 “seçici” değil aslında ama şöyle bir durum var: iPhone’lar kablo ve adaptörün içindeki çipe bakıyor. Kalitesiz ya da sertifikasız kablolarda şu sorunlar çok oluyor: telefon “aksesuar desteklenmiyor” demeden yavaş şarj ediyor, temas sorunu yapıyor, bir süre sonra hiç şarj etmiyor.
Senin yaşadığın “kabloyu oynatınca şarj etmesi” olayı da hem soket temassızlığı hem de kalitesiz uçtan kaynaklı olabilir. Mümkünse sertifikalı, kalın kablolu, uç kısmı sağlam bir şey al; ucuz kabloya para verince aslında daha pahalıya gelmiş oluyor. Telefonun şarj girişini de ara ara pamuklu çubukla çok bastırmadan temizle, toz dolunca da böyle sorun yapabiliyor. 🔌📱✨
Arkadaşımın başka şarjını kullandım ediyordu gayet şarj sorunsuz ama
Aynen, sorun telefonda değil kablolarda canım 🔌 Orijinal ya da MFi sertifikalı al mutlaka. 💁♀️📱