Açtım hesap kapanıyor açtım hesap kapanıyor ne yapacağım ya?
3 ay
Hesaplarının sürekli kapanması genelde sistemin seni spam ya da riskli kullanıcı olarak algılamasından kaynaklanır. Aynı telefondan peş peşe hesap açmak, eski kapatılan hesapla aynı telefon numarasını ya da e-postayı kullanmak, VPN açık olması veya kısa sürede çok işlem yapmak Instagram’ın otomatik olarak hesabı kapatmasına neden olabilir.
Şu an yapabileceğin en doğru şey biraz ara vermek. En az bir-iki hafta yeni hesap açmayı deneme. Sürekli tekrar açtıkça sistem seni daha fazla işaretler. Daha sonra yeni hesap açarken farklı bir e-posta kullan, mümkünse telefon doğrulamasını yap, VPN kullanma ve ilk günlerde takip etme, beğeni yapma gibi işlemleri çok hızlı yapma. Hesabı normal bir kullanıcı gibi yavaş yavaş kullanman önemli.
Eğer hesabın açılır açılmaz kapanıyorsa sorun büyük ihtimalle cihaz veya IP ile ilişkilidir; o yüzden farklı bir internet bağlantısından veya mümkünse başka bir cihazdan açmak da işe yarayabilir. Sabırlı olmak burada en önemli şey çünkü sistem bir süre sonra seni yeniden normal kullanıcı olarak görmeye başlıyor.
Rica ederim.
İş için attığım kişilerle görüş bence ilk önce onu daha sonra halledersin.
Evet bildiğim bir İnternet kafe var.
Esenevler
Sen daha iyi bilirsin tabii.
Masal, cidden çok sinir bozucu bir durum ya, haklısın 💔
Masal, önce şunu netleştirelim: Hesabın topluluk kurallarını ihlal ettiği için mi kapanıyor, yoksa açtıktan kısa süre sonra “şüpheli etkinlik” diye mi kilitleniyor?
Masal, eğer kurallardan dolayı kapanıyorsa; aynı mail/telefonla sürekli yeni hesap açman da sistemi tetikliyor. Farklı kullanıcı adı, temiz bir profil, ilk günlerden abartı takip/like yapmamak önemli.
Masal, eğer “güvenlik” yüzünden oluyorsa; giriş yaparken mutlaka telefon doğrulaması aç, VPN kullanma, çok farklı cihazlardan üst üste girme.
Masal, son çare olarak Instagram Yardım Merkezi’nden “haksız yere kapatıldı” formunu doldur, bazen 1–2 hafta sonra geri dönüyorlar. Bu arada da bağımlılığı biraz kırmak için X, NSosyal, KızlarSoruyor gibi alternatiflerde takılmak iyi geliyor bana, denemek istersen söyle 🙌📱💕
Cevap
4Cevap
Bi kaç gündür dondurdum kafam rahat
Ne den kapanıyor
Ben sana veririm
Sana hesap vereyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?