Bazı İnsanlarla Konuşunca Neden Şarjınız %1'e Düşüyor? İşte Bilimsel Sebebi?

Hiç başınıza geldi mi? Bazı arkadaşlarınızla kahve içersiniz, sadece 10 dakika dertleşirsiniz ama eve döndüğünüzde sanki 5 saat inşaatta çalışmış gibi piliniz biter, kolunuzu kaldıracak haliniz kalmaz.

Ben bunu araştırdım, meğer olayın sebebi **"Beynimizdeki Telsiz Sistemi"**ymiş. Gelin size durumu, hiç kafa karıştırmadan 3 maddede özetleyeyim.

1. Beyniniz Bir Radyo Gibidir Düşünün ki zihniniz bir araba radyosu.

Keyfiniz yerindeyse, odaklanmışsanız o radyo tertemiz, cızırtısız çalar (Sinyal net).
Ama kafanız karışıksa, stresliyseniz o radyo sürekli cızırtı yapar, kanal çekmez (Gürültü çok). İşte biz buna bilimde "Sinyal-Gürültü Oranı" diyoruz ama siz buna "Kafa Netliği" deyin.
2. Karşınızdakini Kopyalayan "Ayna"larınız Var Biri karşınızda esneyince neden siz de esnersiniz? Çünkü beyninizde "Ayna Nöronlar" var. Bunlar karşınızdakini taklit eder. İşte tehlike burada başlıyor! Eğer karşınızdaki kişi sürekli şikayet eden, panik yapan, negatif biriyse; beyniniz "Aaa o stresli, dur ben de stresli olayım" diyip onu taklit etmeye başlar. Yani grip bulaşır gibi, stres de bulaşıcıdır!

3. Neden Piliniz Bitiyor? O "enerji emici" arkadaşınız dır dır konuşurken, beyniniz arka planda gizlice şu savaşı verir:

Bir yandan onu dinlemeye çalışır.
Bir yandan da "Sakın onun gibi olma, sakin kal, modunu düşürme" diye kendini frenlemeye çalışır.
Bu, el freni çekik araba sürmek gibidir. Motor bağırır, benzin biter ama araba gitmez. İşte o konuşma bitince hissettiğiniz yorgunluk, beyninizin "kendini frenlemekten" yorulmasıdır.

Özetle: "Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim" lafı aslında şöyledir: "Bana arkadaşını söyle, sana şarjının ne kadar gideceğini söyleyeyim."

Etrafınızda sürekli cızırtı yapan, şarjınızı sömüren o tiplerden biraz uzak durun, kendi müziğinizi dinleyin.

Sizin de var mı böyle yanına gidince şarjınızı bitiren arkadaşlarınız? Yorumlara bekliyorum!

Bazı İnsanlarla Konuşunca Neden Şarjınız %1'e Düşüyor? İşte Bilimsel Sebebi?