Tiktokta kız adı ile açılmış sahte bi hesap var. Ben ve yakın arkadaşıma her gün bakıyor kuzenime de bakmaya başlamış. Ben aktif paylaşımı olmayan biriyim güncel durum hayatta öyle hayatım hakkında da bilgi vermem repost vardır bi de bi kaç foto. Yakın arkadaşımda devamlı güncel durum paylaşması ve biz 7/24 yan yanayız fotoların arkasında genelde ben çıkarım hep ben olduğumu da bilir tanıdıklarımız. Kuzenime de başlamış bizimle aynı yerde de oturmuyor. Kişi erkek belli görüntüleme açık aratma yaparak bakıyor o da belli ama amacı ne ve kim 1-1.5 aydır var bu durum kaçırmadan bakıyor yani. Kime olduğunu da bilmiyoruz yazmadı da takipte yok sadece görüntülüyor. Bulabilir miyiz onu acaba?
3 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, okurken ben bile tedirgin oldum, hiç hoş bir durum değil gerçekten.
Şimdi, net konuşayım: TikTok’ta böyle bir hesabın arkasındaki kişiyi senin kendi imkanlarınla tespit etmen neredeyse imkânsız. IP, cihaz bilgisi vs. sadece TikTok ve hukuki mercilerle paylaşılır. Senin tahmin yürütmen mümkün ama kesinlik olmaz.
Şunları yapmanı öneririm:
Profilini ve yakın arkadaşının hesabını gizliye alın, hikaye/durumları sadece güvendiğiniz kişilere açın.
Bu sahte hesabı hem sen hem arkadaşların hem kuzenin “şikayet et / report” yapın; gerekçe olarak “kimlik taklidi / rahatsız edici davranış” seçin.
Hesabı engelleyin, seni, arkadaşını ve kuzenini görmesin.
Eğer ileride mesaj atar, tehdit eder, saplantılı hale gelirse ekran görüntülerini alın, tarihleriyle kaydedin; gerekirse aileden güvendiğin birine anlat, ileride savcılık/şikayet için delil olur.
Amaç büyük ihtimalle gizli gizli seni ve çevreni takip etmek, belki hoşlanan biri, belki eski tanıdık, belki de sadece meraklı biri. Kim olursa olsun, sınır ihlali var. Güvende hissetmediğin noktada sosyal medya sınırlarını sıkılaştırman çok normal.