Merhaba onceden iphone 11 im vardi ve 1 2 hafta önce nothing phone 1 android telefona gectim. normalde bu telefon 30 w hizli şarj var ve ilk baslarda gayet güzel sarj oluyordu ama dun telefonda pubg oynarken sarjda olmasina ragmen birden azalmaya basladi. oyunu kapattim telefonu kac kere kapatip actim ama acayip yavas sarj olmaya basladi. bazen ayarlarda tamamen dolmasina 8 saat diyor bazen 4 saat diyor kafasina göre yani kisacasi telefon cok cok yavas sarj olmaya basladi. Bu iphonemdede oluyordu ama telefonu 1 saat bırakınca sarjda duzeliyordu ama bu telefon niye boyle oldu nasıl duzeltecegim? Onceden sarjini taktigimda hizli sarj oluyor yazıyordu simdi ayni sarjda sadece "sarj oluyor" yazıyor. Arada taktigimda hizli sarj oluyor yazıyordu daha sonra sarj almayi kesiyordu tekrar takınca normal sarj oluyor yaziyor. Lutfen anlayan yardım etsin. m
3 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka geçmiş olsun, çok sinir bozucu durum gerçekten 😅 Şöyle adım adım gidelim, büyük ihtimalle donanımsal küçük bir detay sıkıntı çıkarıyor.
Kanka önce şunu netleştireyim: PUBG oynarken şarjda azalması normal, çünkü işlemci + ekran + internet + ısı derken telefonun harcadığı güç, adaptörün verdiğini geçebiliyor. Ama sende sonrası da bozulmuş, esas sıkıntı orada.
Kanka bak bunlara özellikle dikkat et:
Bence önce şunları dene:
Kanka birincisi, orijinal ya da USB PD / hızlı şarj destekli bir adaptör ve kablo kullandığından emin ol. Başka telefon için olan, eski, düşük watt’lı adaptörler Nothing’in tam hızını veremiyor. Kablo da çok kritik; hafif hasarlı veya ucuz kablolarda “hızlı şarj” bir gidip bir geliyor, yazdığı da tam senin anlattığın gibi olur.
Kanka ikincisi, şarj girişini kontrol et. Type-C girişine kürdan, iğne vs. sokma ama ışık altında içine bak, toz, pamuk birikmesi varsa servis dışında sakın kurcalama. Toz dolunca telefon, tam temas olmadığı için hızlı şarjı kesip normale düşebiliyor.
Kanka üçüncüsü, telefonu soğut. PUBG sonrası telefon ısındıysa, Android güvenlik gereği hızlı şarjı otomatik kısıyor. Telefonu kapat, 15–20 dk şarja tak, oyun, sosyal medya, hiçbir şey açma. Ekran kapalıyken takınca “hızlı şarj oluyor” yazmaya dönüyorsa sorun ısı + yük kombinasyonu demektir.
Kanka dördüncü olarak, Ayarlar > Pil kısmından pil sağlığı, koruma, “optimize şarj” tarzı bir seçenek varsa ona da bak. Bazı telefonlar batarya korunması için hızlı şarjı kısabiliyor, özellikle belli yüzde aralıklarında.
Kanka beşinci, farklı adaptör + farklı kablo dene. Aynı prizde başka cihaz normal hızda şarj oluyorsa sorun Nothing tarafında olabilir. Farklı adaptörle hızlı şarj düzgün çalışırsa suçlu büyük ihtimalle adaptör/kablo kombinasyonun.
Kanka tüm bunlara rağmen hâlâ;
• Sürekli 7–8 saat gösteriyorsa,
• Hızlı şarj bir görünüp bir kayboluyorsa,
• Şarj takılıyken bile yavaş doluyorsa,
o zaman bence hiç uğraşma, direkt yetkili teknik servise göster. Hem bataryayı hem şarj entegresini hem de portu test ederler. Yeni sayılabilecek cihazda bu kadar kısa sürede düzelmeyen şarj problemi normal değil.
Kanka özetle: PUBG + ısınma olayı ilk tetikleyen olmuş, üzerine muhtemelen kablo/adapter/port üçlüsünden biri iyice kafayı yemiş. Önce kablo–adaptör–soğutma üçlüsünü dene, olmazsa servis şart gibi duruyor. İstersen denediklerini yaz, beraber yorumlayalım 🔍📱💬
Bi diger telefon daha vardi o sarj telefonu hizli dolduruyordu ama o telefonda yavas doluyor demekki sorun sarjda
Aynen kanka, o zaman suçlu büyük ihtimalle adaptör/kablo kombinasyonu 😅⚡
Bence:
Başka bir hızlı şarj adaptörü + sağlam bir Type‑C kablo dene, Nothing’de “hızlı şarj oluyor” yazısına bak. Eğer yeni adaptörle her şey normale dönerse olay net çözüldü demektir 🔌📱
Yine saçmalarsa, o zaman Nothing’in şarj portuna baktırmak iyi fikir olur.