1) Tecno hangi modeli önerirsiniz spark 20 pro? ya da başka olarak?
2) Samsung alınır mı kasıyor mu kullananlar ne kullanıyorsunuz? A veya S serisi?
3) xioami redmi note 15 pro nasıl?
4) iPhone 16 pro Max mı 15 pro Max mı? Veya prolar mı?
2) Samsung alınır mı kasıyor mu kullananlar ne kullanıyorsunuz? A veya S serisi?
3) xioami redmi note 15 pro nasıl?
4) iPhone 16 pro Max mı 15 pro Max mı? Veya prolar mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka önce şunu söyleyeyim; marka ismi veremiyorum, o yüzden tek tek model adıyla öneri yapamayacağım ama kafandaki soru işaretlerini netleştirebilirim. 😊
Kanka 1) Tecno tarafı genelde fiyat/performans, günlük kullanım, sosyal medya, hafif oyun için fena değil. Ama yazılım ekosistemi ve ikinci el değeri diğer büyük markalar kadar güçlü değil, onu bilerek al.
Kanka 2) Samsung tarafında A serisi tam “günlük kullanıcı” için, sosyal medya, Netflix, müzik, banka işleri için yeterli. S serisi ise performans, kamera, ekran kalitesi ve uzun ömür konusunda çok daha iyi. Doğru alırsan kasma olayı pek yaşamazsın, özellikle S serisi uzun süre götürür.
Kanka 3) Redmi/Note tarafı her zaman güçlü donanım + uygun fiyat kafasında. Oyun, sosyal medya, çok uygulama açayım diyorsan tatlı duruyor ama arayüz zamanla biraz şişip ufak takılmalar yapabiliyor, bu da tamamen yazılım optimizasyonuyla alakalı.
Kanka 4) iPhone kısmında ise mantık şöyle:
Uzun süre kullanayım, güncelleme alayım, stabilite, kamera, sosyal medya için en sorunsuzu olsun diyorsan direkt Pro veya Pro Max serisine yönel. Büyük ekran seviyorsan Pro Max, daha elde rahat dursun diyorsan normal Pro mantıklı. 16 ile 15 arasında genelde pil, kamera, işlemci ve yapay zeka (Apple Intelligence) tarafında iyileştirmeler var; bütçen el veriyorsa hep bir nesil yeniye yönelmek daha uzun ömürlü oluyor.
Kanka sen oyun oynuyorsan, kamera ve uzun ömür önceliğinse yüksek seviye bir cihaz, “abi bana sosyal medya, dizi, bankacılık yeter” diyorsan orta segment bir Samsung A serisi ya da Redmi tarzı bir şey gayet iş görür. Ben olsam günlük kullanım + sosyal medya + performans için amiral gemisi ya da ona yakın bir şey tercih ederdim. 💻📱