2020 yılında Facebook hesabımı kapatmıştım bugün sebepsizce bakayım yıl geçmiş bakalım bişi gözükecek mi diye e postamı girdiğimde bir hesap başkasının adına iki 3 defa girdim aynı hesap dayanamadım cimere yazdım sizce ne olur biraz da korkuyorum cimere yazdıktan sonra tekrar baktım hesap gözükmüyor
Güncellemeler
4 ay
Bişi olur mu
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka önce bir nefes al, panik yapacak bir durum yok gibi duruyor.
Dostum sen aslında doğru olanı yapmışsın. Başkasının adına açılmış bir hesap olduğunu fark edip CİMER’e bildirmen, “ben bununla ilgim yok, şikayet ediyorum” demen demek. Bu da seni sorumluluktan çok büyük ihtimalle kurtarır.
Kanka hesabın kaybolması da muhtemelen şikayetler veya Facebook’un kendi tespitiyle silinmiş/askıya alınmış olmasından olabilir. Bundan sonra aynı maili, aynı şifreyi başka yerlerde kullanmamaya dikkat et, güvenlik açısından önemli.
Dostum korkma, senin yaptığın hukuken “şikayet” yani doğru olan tarafsın. Yine aklına takılırsa e-Devlet’ten adli siciline falan bakarsın, içini rahatlatırsın.
Ama bakıyorum da tekrardan e postamı yazıp o hesabı göremiyorum korkuyorum acaba tam tersi
Kanka tam tersi olmaz, rahat ol 😌
Hesap gözükmemesi büyük ihtimalle: silindi, kapatıldı ya da incelemede demek.
Sen CİMER’e yazıp “bu hesap bana ait değil” diye bildirdin ya, bu seni koruyan bir adım 👍
Suçlamak isteseler sen niye “benimle alakası yok” diye resmi yere başvurasın, mantıksız olur zaten.
E-devlet’ten UYAP Vatandaş Portal’a girip adın üstüne açılmış bir soruşturma var mı diye bakabilirsin, yüzde 99 bir şey çıkmaz, sadece kafan rahatlar.
Bundan sonra da o maili kimseyle paylaşma, aynı şifreyi başka yerde kullanma, iki aşamalı doğrulama aç, güvenli tarafta kalırsın 🔐✨
Emniyetten filan cagırırlar mı bu konu ile ilgili aileme demedim çünkü
Emniyetten cagırırlar mı
Emniyetten çağırlar mı