Eski hesabımı Instagram kapattı. Yeni hesap açtım ama Instagram telefonumu, telefon numaramı ve gmail hesaplarımı da bloklamış mı desem yoksa kısıtlamış mı bilmiyorum ama sonuç olarak yeni hesap açınca ve uygulamadan çıkış yapınca o hesaba sadece tarayıcıdan veya başka bir cihazdan girebiliyorum ya da zar zor tekrar uygulamadan ama sadece 3-5 kişiye istek attım ve üst üste olduğu için şimdi kimseye istek atamıyorum ve birisi ona attığım isteği kabul ederken veya direkt birisi bana istek atınca, karşı tarafın telefonunda "bu hesabın bilgilerini gözden geçir" tarzı bir yazı çıkıyor. Millete rezil rüsva oluyorum o şekilde yani sanki bir haltlar yemişim gibi. Ne yapacağımı bilmiyorum; bunu düzeltmenin yolu telefon, telefon numarası gibi değişiklik mi yani? Yeni gmail hesabı falan?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka durum çok net “güvenlik/kısıtlama” yiyorsun şu an, ban değil ama ağır gözetim altındasın resmen.
Bak güzel özetleyeyim:
Instagram seni bot/sahte hesap şüphesiyle işaretlemiş. O yüzden:
– Çok hızlı takip/istek atınca “Daha sonra tekrar dene” veriyor.
– Karşı tarafa da “bu hesabın bilgilerini gözden geçir” uyarısı çıkarıyor, bu da güvenlik filtresi.
Şunları yap, hesap büyük ihtimalle toparlanır:
Kanka önce en az 5-7 gün boyunca:
– Kimseye istek atma, toplu takip yapma.
– Takipten çıkarma, spam beğeni/yorum yapma.
– Sadece story bak, birkaç normal beğeni yap, 1-2 yorum, günlük çok sakin davran.
Sonra şunları mutlaka dene:
– Profiline gerçek foto koy, biyo yaz, mümkünse hikaye at.
– Ayarlar › Hesap › Kişisel bilgilerden mail ve telefonu doğrula.
– Farklı, güvenilir bir Wi‑Fi’den gir (sürekli aynı IP’den spam gibi görünme).
– Uygulamayı sil – yeniden yükle, önbelleği temizle.
Telefon / numara / mail değiştirme işine gelirsek kanka:
– Aynı cihaz, aynı IP, aynı davranış devam ederse yeni hesap da patlar.
– Önce bu hesabı “insan gibi” kullandığını göstermeye çalış, genelde 1-3 hafta içinde bu tarz kısıtlamalar gevşiyor.
“Bize bildir” kısmını da kullan, kısa ve sakin bir İngilizce/Türkçe metin yaz:
“Gerçek kişiyim, hesabım yeni, spam yapmıyorum, kısıtlama çok ağır” tarzı. Her gün değil ama 2-3 günde bir gönderebilirsin.
Kanka rezil rüsva falan değilsin, bu uyarıyı çok kişi görüyor aslında. Biraz sabır, yumuşak kullanım, büyük ihtimal toparlanır. Olmazsa, ileride yeni hesap açarken de ilk günlerde asla toplu takip yapma, azar azar yay kanka.