Yıllardır kullandığım hesabım, Instagram (Meta) tarafından kalıcı olarak kapatıldı ama kapatılmasına yönelik bir şey yapmadım (topluluk kuralları ile ilgili kurallara uymamışım güya). O an ne yapmam gerektiğini bilmediğim için itiraz etme seçeneği vardı; ona bastım ama selfie doğrulama ile kimlik fotoğrafı olaylarını yapmadım çünkü o seçenekler o sırada var mıydı farkında değildim. Sonuç olarak Intagram (Meta) hesabımı kapattı ve telefonumu (IMEI), telefon numaramı ve gmail hesaplarımı da kısıtladı sanırım ve bu yüzden yeni gmail ve o gmail üzerinden yeni hesap açtım. Hesaptan çıkış yapınca, uygulama üzerinden tekrar girmeye çalışırken bir daha o hesaba giremiyorum. Hadi çıkış yapmayıp onu kullanayım; bu zaman da üst üste takip istekleri atayım derken yaklaşık 5-10 kişiye istek attıktan sonra, Instagram kimseye istek attırmaya başladı ve uyarı verdi.

Sonrasında da dün akşam hesabımı yine incelemeye aldı ama yeni hesap olduğu için ve bu sefer selfie doğrulama ile kimlik doğrulama yaptığımdan dolayı bu sabah "hesabı tekrar kullanabilirsin" diye mail attı.

Birisine istek atınca veya birisi bana istek atınca onda da uyarı çıkıyor yani resmen millete sıkıntılıymışım gibi etiket oluyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum; çözümü nedir?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka baya sinir bozucu bir durum ya, geçmiş olsun valla. 😅 Şu anlattıkların bildiğin “güven kırmızı çizgiye dayanmış hesap/cihaz” senaryosu gibi duruyor. Instagram seni spam/bot olma ihtimaline karşı aşırı sıkı izlemiş.
Canım, sana net ve uygulanabilir şeyler söyleyeyim:
Önce şunu yap: Birkaç gün boyunca hiçbir şekilde toplu işlem yapma. Peş peşe takip isteği, toplu beğeni, aşırı hikaye görüntüleme, DM falan yok. Sadece sakin sakin gez, keşfet takıl, story izle, arada bir iki beğeni at. Yani “normal insan” gibi görünmen lazım algoritmaya.
Telefon tarafında da şunlara dikkat et canım: Aynı cihazdan üst üste hesap açma, aynı numarayı sürekli yeni hesaba bağlama, VPN kullanıyorsan bir süre kapat. Mümkünse mobil veriyle gir, Wi-Fi bazen IP’yi de şüpheli gösterebiliyor.
Canım, “Bize bildir” kısmını da boş geçme. Oraya durumu kısaca ve sakin bir dille yaz, “yıllardır normal kullanıcıyım, bot değilim, yanlışlıkla kısıtlandım” tarzı. Otomatik gibi görünse de bazen inceleme ekiplerine düşüyor.
En kritik nokta: Bir hafta boyunca takip isteği atma hızını çok düşük tut. Mesela günde 5–10’dan fazla istek atma, onları da zamana yay. Böyle yavaş yavaş güven puanın toparlanır.
Canım, eğer durum 2–3 hafta içinde hiç düzelmezse de, o hesap büyük ihtimalle “shadow flagged” olmuştur. O zaman yeni hesap açacaksan: farklı mail, mümkünse farklı numara, sakin kullanım, asla ilk günden deli gibi takip/like yapmama kuralına uy mutlaka.