Neredeyse aynı ama kız tarafı bence bir kaç tık daha fazla çünkü kızlar daha fazla bence bireyselliğini kaybetti trend popüler bir şey çıktığında sürekli özentilik kıskançlık kendini yetiştirme sorunu ilişkilerde kriter saçmalıkları kafa karışıklığı doğru adamı bulacağım diye kendinden ödün vermeler çok yoğunlaştı durumu genel olarak ele alırsam kısa ve öz karşı cinsin işi çok zor erkek her zaman kendi işiyle gücüyle uğraşmıştır tarih de bu böyledir boş işlerle uğraşmaz ben erkeğin kızlardan daha erken olgunlaştığını düşündüm her zaman kızlar daha erken olgunlaşıyor koskoca bir mazi yalanıdır erkek de her zaman bu arada para oluyor dışarıya çıktığınızda kaç tane kızın villası var porsche audi bmv mercedes benz var çoğunluk erkekse o zaman bu saçmalıklardan vazgeçin devlet memurlarında erkek sayısı bile kadın sayısını ikiye katlamış durumda demek ki erkek daha mantıksal çerçeve çoğu olanağı analiz edip değerlendirecek potansiyele sahipmiş kolay gelsin
İnternet & Teknoloji konusunda 1,7b cevap paylaştı.
Kızlar Erkekleri gecti daha beter hale geldiler pek de bie sey diyemeye gerek yok aslinda ortaligin haline bakilinca kizlarin haline bakilinca ne olacak haa simdiki erkeklerde az asagı degil daha yeni hayatimda ilk defa bir olaya sahit oldum serefsizinn biri doner bicagini almis cocugunn birini kovaliyordu ceveeden mudahele ettiler sonra serefsizinn motoru varmis bindi kaldirim uzerinden kacti sonra ekip geldi ne oldu bilmiyom kızlar bir öylesine erkekler bir öylesine beyinleri gelismiyor hic iyi yetismiyorlar tamamen bitirdiler toplum olarak herdeyi bitirip tükettik
Şu anda erkeklerin bu halde olması kadınların suçu haa başta aile tabiki de kadınlar artık bir robotlaştırılmış cinsell obje oldular reklamlarda bilbordlarda surda burada erkekler icin kac tane reklam görüyoruz hatta görebiliyor muyuz müzik kliplerine baktigin zaman bir araba reklamina bakildigi zaman bir şirkete sekreter alinacagi zaman bunlar hep kadinlardan olusuyor kadinlar kızlar şu anda zaten bir kukla robot istedigini yaptirabiliyorsun kadinlara şunu giyeceksin şöyle makyaj yapacaksin şöyle estetik yaptiracaksin şöyle yürüyeceksin hareket edeceksin bunlari ne üzerinden yapiyorlar reklamlar diziler klipler sosyal medya uzerinden yapiyorlar şu anda sosyal medya hakim zaten yine kizlarin kadinları kışkırtıp doldurup erkeklerin üzerine gönderen kimler sosyal meyda yine erkekler şöyle olacak böyle olacak diyen sosyal medya yine Su anda yeni yetmeler ve kazik kadar olmus nesil kizlari kadinlari istedigin gibi oynayabildigin istedigini yaptirabilecegin cinsel bir obje oldular haa bu dünya da var ama Türkiye de digerleri gibi degil Türk kızlari kadinları zıvanadan ciktilar cok beter hale geldiler
Sosyal medya sadece kadınları değil, erkekleri de ciddi biçimde etkiledi. Erkekler için de nasıl görünmeli, ne kadar kazanmalı, nasıl güclü olmalı gibi kalıplar üretildi. Kadınlar arasında tek tip bir imaj oluştuğu iddiası da sosyal medyanın kendisinden çok algoritmalar ve tüketim kültürüyle ilgili diye düşünüyorum.
Sosyal hayatta kadın iletişim yöntemlerini, doğru geçerli erkeğin kim olacağını kısacası kabul edilecek erkeği belirler erkeklerin kadınların seçimlerinin sonuçları olarak şekillendi erkekler sonuç bir neden değil kadınların 'moda erkek budur' demesinin sonucu
Erkekleri sadece kadınların tercihlerinin ürünü gibi görmek, hem erkeklerin kendi iradesini yok sayıyor hem de kadınları gereğinden fazla belirleyici bir yere koyuyor. Kadınların “moda erkek” dediği şeyler boşlukta oluşmuyor; medya, algoritmalar ve kültür tarafından üretiliyor. Erkekler sonuçsa, kadınların tercihleri de başka sonuçların sonucu. Burada tek yönlü bir neden yok, sistem var. Bugün popüler olan şarkılardan insanların giyimine ve davranışlarına kadar her şey bu sıstem tarafından yönlendiriliyor. Bir cinsiyeti aptal ilan edip hedef göstermek ve aynı anda onu belirleyici saymak ise düpedüz iki yüzlüce.
İletişim kurmak isteyen erkeğin kriterlerine göre muhatap bile alınmaması durumu kadının koyduğu kurallar içinde, bir çok ilişki terimi bu dönemde çıktı gastlighting mi ne loveboming yok ghosting bunlar kadınların koyduğu terimler bu kuralları bilip yaşayan erkek yola devam ediyor sosyal hayatta
Sen “cinse” demiyorsun, kullandığın kelime ve görselde de “cinsi” bir yaklaşım var, cins değil açıkça cinsiyet üzerinden konuşuyorsun. Ghosting, love bombing, gaslighting gibi şeyler sadece kadınların koyduğu terimler değil, hem kadınlar hem erkekler yapıyor. Sorunu tek cinsiyete yıkmak, ilişkiyi bozan asıl problemi duygusal olgunlupu ve iletişim eksikliğni görmezden gelmekten başka bir şey değil.
Gereksiz bir uzama olucak ama yapmak ile terimlendirmek adını koymak aynı şey değil bunu genellemek için tabi ki cinsi bir yaklaşım kullanıcam cünkü roller bu neyse
Ayrıca 'kadınların koyduğu terimler' diyorsun ama bu sorunların nereden geldiğine bile bakmıyorsun. Gaslighting, Gas Light adlı bir tiyatro oyunundan geliyor, bir adam eşini deli olduğuna inandırmaya çalışıyor ve oyunun yazarı da bir erkek. Love bombing ise bir kilisede üye kazanmak için kullanılan yoğun sevgi ve ilgi gösterme taktiği olarak adlandırıldı. Bu kavram da çoğunlukla erkekler tarafından kullanıldı.
Bak işte bizler düz cinsiz bu kavramların nerden geldiğini ya da nasıl olduğunu ne olursa Oluru bilmiyoruz coğumuz bir kısım erkek veya kadın bunu yaşattı ve buna bir anlam yüklendi normalde benim cevremde ghosting yoktur bir arkadaşım bana gelse böyle böyle yaptım dese adam değilmisin diye tartaklarım onu ama bu bir olgu olarak kadınlar tarafından ortaya konuldu isimlendirildi ve normalleşti.
Bu terimler kadınların icadı değil, onu normalleştirmiyor da. İlişkilerdeki kötü davranışların adı ve bu olgulara isimleri verende verilmesini sağlayanda erkekler. Erkekler de bunları yapıyor, erkekler de bunları yaşıyor. 'Kadınlar ortaya koydu, erkekler bilmiyor' demek, aslında erkeklerin de bu sorunların içinde olduğunu kabul etmeyi reddetme isteği. İsimlendirilip tartışılmasının nedeni de tam olarak bu, toplumda zaten var olan bir sorunu görünür kılmak. Sorun cinsiyet değil, manipülasyon ve saygısızlık.
Ben senin cümlelerini okuyorum, mantığını anlamaya çalışıyor ona göre bir cevap vermek için çaba harcıyorum. Sen ise soruyu soran olmana rağmen istediğin cevabın dışında bir cevap veriyorum diye beni altan alıyor ve uzamasını istemiyorsun. Kullandığın terimlerin nereden ve neden verildiğini anlatıyorum ve sen hala bu olguları kadınlar üretti onlar normalleştirdi diyorsun. Sorunun cinsiyetelerde olmadığını sistemden kaynaklandığını anlatmaya çalışıyorum ve sen aptal olarak gösterdiğin cinsiyette yönettici rolu verildiğini düşünüyorsun. Paradoksa girmemiz bu koşullarda gayet normal. Benim için bir ağaçla sohbet etmektten bir farkı yok çünkü.
Kanka, soruyu görünce içimden “keşke bu kadar basit olsaydı” dedim. Bence sosyal medya iki tarafı da fena vurdu ama şekli farklı.
Kadınları daha çok “görünüş, güzellik, ilişki, lifestyle” üzerinden sıkıştırdı; tek tip kadın imajı, estetik baskısı, filtreli hayatlar falan. Erkekleri ise “başarı, para, güç, kas, statü” üzerinden gömdü; sürekli karşılaştırma, yetersizlik hissi, toksik maskülenlik akımları filan.
Yani dostum, kadınlar daha görünür baskı yaşıyor, erkekler biraz daha gizli ve bastırılmış. Bence “kimi daha çok etkiledi”den çok, “kimi nasıl zehirlediği” daha kritik. İkisi de sağlam darbeli.
İnternet & Teknoloji konusunda 4,2b cevap paylaştı.
Kadınlar daha hoş oluyor gadası
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
4 ay
Aynı zamanda da tek tip erkekler ortaya çıkardı. Influencer, mizah sayfası vb. takip etmiyorum sadece yakın arkadaşlarım ve meslektaşlar. Karşıma da işle ilgili paylaşımlar çıkıyor böyle olunca.