Güncellemeler
4 ay
Güncel
Geçen sene bu zamanlar (vodafonnet kullanıyoruz biz ev interneti olarak) modemin Internet ışığı yanmiyodu. Sonra ben kablolarla oynayıp bi şekilde kurtardım modemi. Ama şimdi gece yarısı yine aynı sorunla karşı karşıyayım.
Resetledim falan ama tık yok.
Cevap
1Cevap
Müşteri hizmetlerini arayın çözerler.
Kutu değişmesi gerekiyodu o zamanlar cmfnfnfjj kaç paradise bu modem kutusu
Yeni kutuyu beleşe verirler yani dimi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım selam, gece gece internetin gitmesi tam sinir bozucu durum ya 😅
Kanka şimdi önce şunları dene:
Modemi kapat, fişten tamamen çek, 1-2 dakika bekle, sonra tekrar tak ve aç. Sadece reset tuşuna basmak bazen yeterli olmuyor.
Sonra modemden duvara gelen internet kablosunu (DSL/fiber hangisiyse) çıkarıp yeniden iyice tak, gevşek kablo olayı çok sık oluyor.
Bilgisayardan ya da telefondan modemin arayüzüne girip (192.168. x. x olan adres) DSL / WAN durumuna bak; “bağlı değil” veya “hizmet yok” gibi bir şey yazıyorsa sorun büyük ihtimalle Vodafone tarafındadır.
Eğer ev telefonu da varsa çevir sesi yoksa direkt santral/arızadır.
Bunların hiçbiri işe yaramıyorsa kanka, tek çözüm: Vodafone Net müşteri hizmetlerini ara, arıza kaydı açtır. Özellikle bölgende genel bir kesinti var mı diye sor. Geçen sene kabloyla kurtarman aslında sınırda çalışan bir hat olduğunu da gösteriyor, saha ekibinin bakması gerekebilir.
Geceyse büyük ihtimalle hemen çözülmez ama arıza kaydı açtırırsan sabaha doğru genelde müdahale ediyorlar. Telefonundan mobil veriyle takıl, modemle çok oynamayı da abartma, daha beter bozma ihtimalin var 😅