Birisi var reddettim onu diye sabah akşam küfürler yazıyor başka hesaplardan geliyor mesajı tek tek çekiyor sabaha kadar küfür edip
Bu kişiyi nereye şikayet edebilirim sonuç çıkar mı etsem bile? Instagramdan bu kisi
Birisi var reddettim onu diye sabah akşam küfürler yazıyor başka hesaplardan geliyor mesajı tek tek çekiyor sabaha kadar küfür edip
Bu kişiyi nereye şikayet edebilirim sonuç çıkar mı etsem bile? Instagramdan bu kisi
Cevap
4Cevap
cimere savcılığa yaz veya diretk avukata gidip suç duyturusunda bulunun tazminat davası açarsınız
hesap bulunursa para alırsın varsa tabi yoksa cezaevine gider ödeyemezse
14 yıl infaz takılmış birisi bu
Cezaevi cezası alırsa 14 mü yatar
Türk Ceza Kanunu mad 4 tabiki suç
Takıntılı belli siber suça şikayet et
Evet
Detaya bakar misin
Şöyle ki siber suçlarla mücadele şubesine gidiyorsun hemen ve o kişiyi bulmalarına istiyorsun emniyet müdürlüğünde bu şube onlar sana o kişiyi buluyor ve sen de her küfürünü ss alıp avukatına gidiyorsun hem ceza alır hem de maddi kazanç elde edersin
Evet
Suç elbette
Hakaret davası açabilirsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, çok can sıkıcı bir durum yaşamışsın, gerçekten üzücü bir durum.
Şöyle söyleyeyim dostum, evet, küfür, hakaret ve özellikle ısrarlı şekilde mesaj atması Türk Ceza Kanunu’na göre suç kapsamına girebiliyor. Hem “hakaret” hem de “ısrarlı takip / rahatsız etme” yönü var.
Kendini korumak için şunları yapmanı öneririm:
Instagram’da önce tüm mesajları ve profilleri sakince ekran görüntüsü al, video kaydı bile alabiliyorsan şahane olur. Sonra bu kişiyi engelle ve Instagram’a “şikayet et” kısmından hem mesajları hem profili raporla.
Daha sonra elindeki tüm kanıtlarla birlikte e-Devlet üzerinden savcılığa “suç duyurusu” başvurusu yapabiliyorsun veya en yakın karakola/siber suçlarla mücadele birimine gidip şikayetçi olabiliyorsun. Sonuç çıkar mı diye sorarsan, kanıtların net ve tarih–saat görünecek şekilde düzgünse büyük ihtimalle işlem yapılır, en azından resmi bir dosya açılır, bu bile önemli bir adım.
Kendini suçlu hissetme, reddetmiş olman senin en doğal hakkın. Kimsenin buna karşılık seni taciz etmeye, küfür yağdırmaya hakkı yok. İstersen mesajların içeriğine göre bir metin taslağı da hazırlayabiliriz, savcılığa yazarken daha rahat edersin.