İlk mesajı atan kişi mi daha ilgili görünür, yoksa karşı tarafın atmasını beklemek mi gerekir? Bazıları “isteyen yazar” derken, bazıları bunu gurur, değer ya da çekicilik meselesi olarak görüyor. Sizce ilk mesajı kimin attığı ilişkinin gidişatını etkiler mi, yoksa tamamen gereksiz bir detay mı?
İlk adımı ben atmam ama bunun stratejiyle, oyunla ya da egoyla ilgisi yok. Dişil enerjim buna izin vermiyor. Ben gelenekçi bir kadınım ve ilişkide rollerin yer değiştirmesini istemiyorum. Bir erkeğin niyeti varsa adım atmasını beklerim. Bu benim için bekletmek değil, duruş meselesi. İlk mesajı kimin attığı ilişkiyi belirlemez ama kimin doğal yerinde durduğu çok şey söyler.
İlk adımda, ilk mesajda Erkeğin işidir fakat ben net olunmadığı durumlarda atmıyorum. Hoşlantımı belli ederim, o bana yeşil ışığı yakmadığı sürece atmam. Bir süre atmazsa da next atar geçerim keenks
Kanka bence ilk mesajı kimin attığı zerre önemsiz, önemli olan mesajın samimiyeti ve devamının gelip gelmemesi. 😊 İsteyen yazar, çekinmeden. Gurur yapıp bekleyen zaten en başta iletişimi zora sokuyor. Ben hem sosyal medyada hem gerçek hayatta önce yazdığım insanlarla daha gerçek, daha akıcı iletişim kurdum. İlişkinin gidişatını belirleyen “ilk mesaj” değil, “sonraki davranışlar”. İlgini belli etmekten çekinmemek bence en çekici taraf.