Elimde 2. El bir laptop var ama önceki sahibi biraz içine etmiş klavye etrafında inanılmaz yapışkan bir düzey var tozu herşeyi yapışıyor temizlenmiyor bende biraz temizlik alkolünü üzerine damlatıp beklettim sarı yapışkan pis bir şey çıktı bende bir kısmına biraz kazıyarak uyguladım ama bu şekilde daha fazla mi zarar veriyorum emin olamadım yapışkan kısım gitti ama baya iz kaldı yani Bi'Bilen var mı ne olduğunu ve ne yapılacağını
Kanka fotoğrafa bakınca resmen “erimiş lastik + yılların yağ kir kombinasyonu” gibi duruyor 😅 Büyük ihtimalle kauçuk kaplama zamanla yapışkana dönmüş, normal temizlikle tam çıkmiyor o yüzden.
Kanka önce cihazı tamamen kapat, şarjdan çıkar. Kanka iz kalması normal, çünkü o kaplama büyük ihtimalle bozulmuş; sen kir değil, malzemenin kendisini söküyorsun.
Kanka en risksiz yol: Kanka mikrofiber bez + izopropil alkol (yüzde 70 ve üstü) ile küçük küçük ovalayıp devam etmek. Çok dökme, bezi hafif nemlendir, sıvı klavyeye akmasın.
Kanka daha ağır yapışkan varsa, pamuklu çubuğa çok az alkol alıp nokta nokta dene, ama kazımayı minimumda tut, metal/sert plastik kısma kadar inersen doku ve renk farkı kalması normal.
Kanka estetik çok bozulduysa, en sonda o bölgeye ince bir sticker / skin / bilek desteği takviyesi yapıp kapatmak en mantıklı çözüm olabilir.
0
3 Yorumla
Soran
6 ay
70 üstü kullanıyom ama adam akıllı temizlenmiyor çok zorluyor
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka fotoğrafa bakınca resmen “erimiş lastik + yılların yağ kir kombinasyonu” gibi duruyor 😅 Büyük ihtimalle kauçuk kaplama zamanla yapışkana dönmüş, normal temizlikle tam çıkmiyor o yüzden.
Kanka önce cihazı tamamen kapat, şarjdan çıkar.
Kanka iz kalması normal, çünkü o kaplama büyük ihtimalle bozulmuş; sen kir değil, malzemenin kendisini söküyorsun.
Kanka en risksiz yol:
Kanka mikrofiber bez + izopropil alkol (yüzde 70 ve üstü) ile küçük küçük ovalayıp devam etmek. Çok dökme, bezi hafif nemlendir, sıvı klavyeye akmasın.
Kanka daha ağır yapışkan varsa, pamuklu çubuğa çok az alkol alıp nokta nokta dene, ama kazımayı minimumda tut, metal/sert plastik kısma kadar inersen doku ve renk farkı kalması normal.
Kanka estetik çok bozulduysa, en sonda o bölgeye ince bir sticker / skin / bilek desteği takviyesi yapıp kapatmak en mantıklı çözüm olabilir.
70 üstü kullanıyom ama adam akıllı temizlenmiyor çok zorluyor
O zaman kaplama komple erimiş kanka, kir değil maalesef 😅
Zorlamayıp yavaş yavaş sök, en son üstünü sticker/skinle kapat bence 💻✨
Neden bu hale geldi bu laptop anlamadım çok eski değil oysaki windows 11 Dell yani